Özhaseki: Amerika'daki neden bu kadar meraklı?

"Hangi hoca efendi oturup da cumhurbaşkanıyla başbakanın konuşmasını, genelkurmayla cumhurbaşkanının konuşmasını merakla izler. Hiçbir aklı başında bir iş adamı, bilim adamı, öğretmen, memur hele hele hoca efendi hiç dinlemez. Amerika'daki neden bu kadar meraklı?"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2016 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özhaseki: Amerika'daki neden bu kadar meraklı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şimdiye kadar 'talebe yetiştiriyoruz, biz İslami bir terbiyeyle büyüdük bundan sonra da öğrenci yetiştirirken bunu zorlayacağız' diyen insanların hükümet devirme operasyonu içinde aktif bir şekilde cengaver gibi savaşmasını anlamak mümkün değil" dedi.

Özhaseki, Yahyalı ilçesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi açılışında, gençliğin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi.

Birçok ilçeye gittiğinde gençlerin büyük çoğunluğunun kahvehane köşelerinde veya başka işlerle meşgul olduğunu görünce üzüldüğünü dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Böyle olan bir neslin geleceği de nihayetinde emniyetli olmaz. Gençlik neyle meşgulse o milletin geleceği odur. İlerlemiş toplumlarla geri kalmış toplumlar arasındaki fark aslında coğrafya, iş bilmemezlik, kaynakların azlığı veya çokluğu değil. Bugün Avrupa'nın ortasındaki ülkelerin gelişmişliği doğal kaynaklarının süper olduğundan üst tarafta acayip bir tabiat olduğundan değil. Afrika'nın, Arap ülkelerinin tabi kaynakları daha fazla. Aradaki fark, gelişmiş insan farkı bir avuç yetişmiş insan farkı. Bizim insanımızı eğitmemiz lazım. Gençliğimizi, kadınlarımızı eğitmemiz lazım. Eğitilmiş insanla eğitilmemiş insan arasındaki fark dağda büyüyen ağaçla aşılı ağaç gibidir. İkisi birbirinden çok farklıdır. Bizim buna dikkat ederek hayatımızı devam ettirmemiz lazım."

Türkiye'nin çok farklı zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığını anlatan Özhaseki, bunların bir kısmının bulunduğu coğrafyadan bir kısmının da tarihsel geçmişi ve inançlarından kaynaklandığını vurguladı.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya üzerinde çok hesap yapanlar olduğuna işaret eden Özhaseki, "Biz de 14 yıldır iktidarız. Çok zor günler geçirmemize rağmen iyi işler yaptık. Herkes elini vicdanına koysun elbette eksiğimiz, daha çok yapmamız gerekenler vardır bunları inkar etmiyoruz ama geçmiş iktidarlarla karşılaştırdığımız zaman devrim niteliğinde işlerimiz oldu. Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, karayolunda, havayolunda işler yapan AK Parti oldu" diye konuştu.

- 17-25 Aralık operasyonu

Tüm bunları yaparken bir taraftan da vesayet rejimleriyle mücadele ettiklerini belirten Özhaseki, bunlardan birisinin de 17-25 Aralık operasyonu olduğunu ifade etti.

Eskiden beri samimi gördükleri, samimi Müslümanlar diye herkesin destek verdiği insanların bir anda örgütlenme içine girdiğini vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bir algı operasyonuyla hükümeti devirmeye kalkıştılar. Fatih Belediyesi'nin imar işleriyle Ekonomi Bakanlığındaki falan bir işi birbirine karıştırıp bir anda hükümeti zorda bırakıp devirmek için ayağa kalktılar. 25 Aralık'ta da Türkiye'de büyük yatırım yapan ne kadar iş adamı varsa hepsinin sermayesine el koyup ekonomiyi batırmaya kalktılar. İyi de 25 Aralık'ta hiç devletle işi olmamış, ihalelere girmemiş, kamu yatırımları olmamış insanların mal varlıklarına neden el koymaya kalkarsınız? Şimdiye kadar 'talebe yetiştiriyoruz, biz İslami bir terbiyeyle büyüdük bundan sonrada öğrenci yetiştirirken bunu zorlayacağız' diyen insanların hükümet devirme operasyonu içinde aktif bir şekilde cengaver gibi savaşmasını anlamak mümkün değil. Neden MİT tırlarını çevirip Bayırbucak Türkmenlerine giden yardımı engellemeye çalışıyorsunuz. Yayladağı'ndaki kardeşlerimizi ayakta tutma adına tabi ki yardım ediyoruz. Bu saklanacak bir şeyde değil zaten."

Suriye'nin içine 10 bin kilometreden Amerika'nın, Rusya'nın, İran'ın gelip savaştığını kimsenin de buna birşey demediğini ama Türkiye'nin kardeşlerine yardım edince birilerinin bundan rahatsız olup ayağa kalktığını dile getiren Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir cemaat bunu neden yapar arkadaşlar. Birçok insanın özel hayatına girerek eşiyle yattığını çekecek kadar neden alçalıyor bazıları. Sonra da bunu şantaj aracına dönüştürmeye çalışırlar, hükümeti devirme adına olmadık operasyonlar yaparlar. Cumhurbaşkanı ile genelkurmay başkanı arasındaki konuşmayı neden dinlersiniz? İslami bir cemaatseniz, eğitimle uğraşıyorsanız bu işlere neden merak saldınız. Hangi hoca efendi oturup da cumhurbaşkanıyla başbakanın konuşmasını, genelkurmayla cumhurbaşkanının konuşmasını merakla izler. Hiçbir aklı başında bir işadamı, bilim adamı, öğretmen, memur hele hele hoca efendi hiç dinlemez. Amerika'daki neden bu kadar meraklı? Bütün bakanların, milletvekillerinin özellerini davet ettiğiniz otelde neden çekiyorsunuz? Eşiyle yatarken insanları çekmekten utanmıyor musunuz? Allah'tan korkmuyor musunuz? Bu nasıl dindarlıktır. Bunları da yaşadık."

Bu kişilerin yurt dışında da Türkiye'nin aleyhine çalıştığını anlatan Özhaseki, "AK Parti'ye düşman olabilirsiniz, Tayyip Bey'i sevmiyor olabilirsiniz ama ne olur Türkiye düşmanlığı yapmayın, Allah'tan korkun bu ülkeye düşmanlık edilmez. Bu ülke inşallah kalkınır, güçlü olur. Çünkü bu ülke etrafına ışık saçıyor. Bu ülkeden başka bizim coğrafyamızda ışık saçacak bir ülke yok. AK Parti döneminde Allah'a hamd olsun bu vesayetçi yapı da kırıldı" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, konuşmasının ardından Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Çocuklarla langırt oynayan Özhaseki, daha sonra merkezde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından nikahları kıyılan Merve ve Ahmet Çelik çiftinin nikah şahitliğini yaptı.

Özhaseki daha sonra Develi ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber