2016/1'deki tır ve kamyon ehliyeti sorunu

2016/1'de bazı kurumlar, şoför kadrosu için tır ve kamyon ehliyeti istedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Haziran 2016 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2016/1'deki tır ve kamyon ehliyeti sorunu

Geçmiş yerleştirme dönemlerinde ehliyet sınıfları açısından şoför kadroları için otomobil, otobüs, iş makinesi(B, E, G sınıfı) sürücü belgesi istenirken, 2016/1 yerleştirmelerinde Ankara Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, DHMİ ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü şoför için tır ve kamyon ehliyeti isteyerek adayları şaşırtmıştır.

Peki bu kurumların araç envanterinde tır veya kamyon var mı ya da bir yanlışlık mı yapıldı?

Aslında diğer kurumlar ehliyet sınıflarının değişmesi karşısında doğru ehliyet sınıflarını şoför kadrosu için istemişlerdir. Örneğin; eski ehliyet sınıfı E olan ve otobüs kullanabilen bir aday 2016/1 de D sınıfı ehliyet isteyen kurumları tercih edebilecektir. 7302 özel koşulunun buna ilişkin olacağını tahmin etmekteyiz. Bu doğrultuda, 3188:Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Şoförlüğü, Otobüs Kaptanlığı önlisans programı mezunlarından D sınıfı ehliyet istenmesi doğrudur. Ancak bu kurumlarda CE sınıfı(yeni tır ehliyeti) sürücü belgesi istenmiş, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde ise C sınıfı(kamyon) sürücü belgesi istenmiştir.

KPSS tercihlerinde yer alan ehliyet kodları değişti

DPB'nin eski kodlara yeni ehliyet sınıfları tanımlaması kurumların kafalarını karıştırmış olabilir

Eski haliyle 2015/2 KPSS tercihlerinde "6511-E sınıfı Sürücü Belgesi Sahibi Olmak" özel koşulu iken yeni haliyle 2016/1 KPSS tercihlerinde ise "6511- CE Sınıfı Sürücü Belgesi Sahibi Olmak" şeklinde değiştirilmiştir. Kurumlar kod üzerinden hareketle 6511 özel koşulunu istemiş olabilirler. Bu da 2016/1 yerleştirmelerinde CE sınıfı yeni tır ehliyetine tekabül etmektedir.

Memurlar.net forumunda da adaylar bu konuyu tartışmış ve kafaları karışmıştır. Söz konusu 4 kurumun şoför kadrosu için bilinçli olarak mı bu ehliyet sınıflarını istediğini adaylar merak etmekte ve bir açıklama beklemektedir. 2016/1 tercih işlemleri başlamadan eğer bir hata varsa düzeltilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

KPSS tercihlerinde yer alan Programcı kadrolarına atama şartları değişti Şimdi de biyologlardan İSG belgesi isteniyor 2016/1 KPSS tercih kadroları açıklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber