Sendikal baskı: Ya bizdensin ya paspasçı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkisi zabıta memuru biri de personel kalite yönetmeni üç kadın belediye çalışanı dün sabah mesaiye gittiklerinde ellerine birer paspas tutuşturuldu. Gaziantep'in AKP'li Şahinbey Belediyesi'nde çalışan kadınlar, sendika değiştirmedikleri için paspas hizmetine verildiklerini söyledi. Belediyeyse 'değişikliğin' sendikayla ilgisiz olduğunu savundu.

Kadroları Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde olsa da 17 yıldır zabıta memuru olarak görev yapan 42 yaşındaki Şehriban Akşahin, 38 yaşındaki Solmaz Şahan ile 2.5 yıl önce personel kalite yönetmeni olarak işçi statüsüyle işe alınan İktisat Fakültesi mezunu 24 yaşındaki Asiye Özarslan'a dün işe geldiklerinde yeni görev yerleri tebliğ edildi. Akşahin ve Şahan iş akitlerinin feshedilmemesi için koridorları temizlemeye başlarken Özarslan yargıya başvuracağını söyledi.

Sekiz aydır baskı var

Belediye-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, AKP'li yönetimin sekiz aydır işçilere siyasi görüşlerini temsil eden Hizmet-İş'e geçmeleri için baskı uyguladıklarını, 202 işçinin sendika değiştirdiğini söyledi. Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Duru ise, "Sendikasını değiştirenlerin yerlerini de zaman zaman değiştiriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber