İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geçici işçilere kadro yolda

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, seçimler için geri sayımın sürdüğü bir dönemde, geçici işçilere kadro vermek için harekete geçti. Hafta başında yapılan AKP MYK toplantısında geçici işçilere kadro verilmesi konusu masaya yatırıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, kurmaylarına kurumlardan gelecek çalışma raporunun beklenmesi talimatını verdi.

Başbakan'ın başkanlığında yapılan AKP MYK toplantısında geçici işçilerin kadro ve sağlık güvenceleri de ayrıntılarıyla değerlendirildi. AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, toplantıda geçici işçilere kadro verilmesini gündeme getirdi. Çelik, geçici işçilerin hepsinin kadroya alınmasını talep etti.

648 milyon YTL'lik maliyet

Edinilen bilgiye göre Çelik, yaklaşık 211 bin geçici işçi olduğunu belirterek, '147 bini belediyelerde, 26 bini KİT'lerde, 36 bini kamuda çalışan geçici işçi var. Bu işçilerden 33 bini de kampanya işçisi olarak çalışıyor' dedi.

Geçici işçilerin kadroya alınması uzun zamandır tartışılırken, bazı bakanlar kadro konusunun ek maliyet taşıyacağını ifade ediyordu. AKP'li Çelik de, geçici işçilerin tamamının kadroya alınmasının ek bir maliyet getirmeyeceğine işaret ederek, 'Ben bordroları incelettirdim. Çok fazla bir ek külfet getirmeyecek' diyerek önerisini savundu. Toplantıda kamuda çalışan 36 bin geçici işçi ile KİT'lerde çalışan 26 bin geçici işçinin 4B statüsüne geçirilmesi önerisi de konuşuldu. Geçici işçilerin kadroya alınması durumunda yaklaşık 648 milyon YTL'lik bir maliyetin getirileceği ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre geçici işçilerin sağlık konusu da konuşuldu. 6 aydan az çalışan geçici işçilerinin de sağlık güvencesinden yararlanması gerektiği belirtildi. 6 ayın altındaki geçici işçilerin sağlık sigortası açısından sosyal güvenlik kuruluşlarından yararlanması için gerekli tedbirlerin alınması gündeme geldi. Öneri kabul edilirse, yaklaşık sayısı 33 bini bulan 6 aydan daha az çalışan geçici işçiler de sağlık güvencesinden yararlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber