İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmir'deki 'Askeri casusluk kumpas' davası başlıyor

İzmir'deki askeri casusluk davasının soruşturma safhasında usulsüzlük yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik, 68 sanık hakkında açılan davanın görülmesine yarın başlanacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2016 13:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İzmir'deki 'Askeri casusluk kumpas' davası başlıyor

İzmir'deki askeri casusluk davasının soruşturma safhasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, 25'i tutuklu 68 sanık hakkında açılan dava yarından itibaren görülmeye başlanacak.

2. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülecek davanın ilk duruşmasında, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun hazırladığı bin 13 sayfalık iddianame okunacak.

İzmir'de 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılanan ve FETÖ/PDY davasına müşteki olarak katılan bazı sanıklar, "kumpas" kurduğu ileri sürülen emniyet mensuplarıyla mahkeme salonunda ilk kez karşı karşıya gelecek.

Gülen bir numaralı sanık

Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede, sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında, "Silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği, örgüt faaliyetleri kapsamında devlet ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, iftira, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek ve suç uydurmak" gibi suçlamalar yer alıyor.

Duruşmanın, iddianamenin okunması tamamlanana kadar haftanın 4 günü devam edeceği öğrenildi.

Dava nedeniyle, adliye dışında ve içerisinde geniş güvenlik önlemi de artırılacak.

Dava ve iddianame

"Gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010'da gelen ihbar maili üzerine başlatılan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık ve üst düzey askeri yetkililer, devletin gizli bilgi ve belgelerini yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlanmış, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi bu yılın şubat ayında tüm sanıkların beraatına karar vermişti.

Söz konusu davaya yönelik kumpas soruşturması kapsamında ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato'nun hazırladığı ve Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı 68 sanıklı iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Ömer Süt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber