Hükümet, özelleştirme sonrası işsiz kalan 5 bin çalışanı geçici işçi kadrosuna alacak

Haber Giriş : 11 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirmelerden sonra işini kaybedenlere Ankara'dan müjde var. Hükümet, özelleştirme sonrası işsiz kalan 5 bin çalışanı geçici işçi kadrosuna alıyor. Yasa çıktıktan sonra işsiz kalanlar da memur olacak...

Hükümet, özelleştirme sonrası işsiz kalan 5 bin çalışanı geçici işçi kadrosuna alıyor. Nisan sonunda çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararneme ile 2004'ten sonra yapılacak özelleştirmelerden sonra işsiz kalanların memuriyete geçirilmesi öngörülüyor. Özelleştirme kapsamındaki işçilerden isteyenlerin memuriyete geçişini öngören yasa tasarısı Meclis'ten çekildi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin yeni bir çalışma başlattı. Unakıtan, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener tarafından hazırlanan tasarı hükümet tarafından kabul görmedi. Şener tarafından hazırlanan tasarıda, özelleştirme kapsamına alınan kuruluşlarda çalışan işçilerin bir havuzda toplanarak, ihtiyaca göre kamu kurumlarına memur kadrosu ile geçirilmesini öngörülüyordu. Türk-İş geçmişte yapılan özelleştirmeler nedeniyle işsiz kalan 5 bin kişinin yasa dışında tutulması nedeniyle tasarıya karşı çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen tasarı, alt komisyona gönderildi. Türk-İş'in görüşleri doğrultusunda tasarı Meclis'te geri çekildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin uzmanlarla yaptıkları toplantının ardından geçmişte işsiz kalan 5 bin kişiye de iş bulunması konusunda mutabakata vardılar. Şu anda biryerde çalışmayan 5 bin kişinin geçici işçi statüsüyle kamu kurumlarına yerleştirilmesi öngörüldü. Böylece geçmişte mağdur olanlara emeklilik kapısı açılmış olacak. Devlet Bakanı Şahin, kamu kurumlarından personel ihtiyacı listesi istendi. Edinilen bilgilere göre, konuya ilişkin kanun hükmünde kararnamenin nisan ayı ortasında çıkması bekleniyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber