İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başesgioğlu'ndan emeklilere çağrı: Tahriklere kapılmayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, emeklilerin tahriklere kapılmamasını isteyerek, "Bizden duymadıkları hiç bir şeye inanmasınlar. Başbakanımızın talimatı doğrultusunda arkadaşlarımız, sosyal güvenlik destek primikonusunda bir çalışma yapıyorlar" dedi.

Başesgioğlu, bir gazetecinin "Sosyal Güvenlik Reformu konusunda Hükümetin üzerine fazla baskı gelirse reform ertelenebilir mi?" sorusuna karşılık, Hükümetin bu işten herhangi bir "siyasi rant" beklemediğini, bu konunun, toplumun geleceğine yönelik bir yatırım olduğunu belirtti.

"Bazı kesimler hükümetin bu anlayışını anlamamakta direniyor ve haksız eleştiriler yapıyor" diyen Başesgioğlu, "Geçmişte sosyal güvenlik reforma popülizme kurban edildi. Hükümet olarak Sosyal Güvenlik Reformu'nu siyasi popülizme kurban etmemek için direniyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konudaki "kararlılıklarını ortaya koyduklarını" belirten Başesgioğlu, "Ama insaf ölçüleri içerisinde bu itirazların, şikayetlerin de bir sınırı var. Hükümetin de bu noktada direnç sınırı vardır. Hükümetin baştan sergilediği kararlı tutum aynen devam etmektedir"dedi.

Emeklilere çağrı

Başesgioğlu, emeklilerin tahrik edildiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Onların saf, masum isteklerini ajite ediyorlar. Oysa bu sistem en başta Türkiye'deki emeklilik sistemini garanti altına alıyor. Yani bu ülkede 20 yıl sonra emekli aylıkları verilecek mi verilmeyecek mi, tartışmasını bugünden garanti altına almak istiyoruz. Emeklilerimize de bu vesileyle seslenmek istiyorum. Bu tür tahriklere kapılmasınlar, bizden duymadıkları hiç bir şeye inanmasınlar."

Murat Başesgioğlu, "Memur emeklilerine enflasyon farkı verilip verilmeyeceği" yönündeki soru üzerine, memur emeklilerine bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon farklarının ödeneceğini bildirdi.

Bunun karşılığının bütçeye konulduğunu anlatan Başesgioğlu, Bakanlar Kurulunun da bu konuda gerekli kararı alacağını kaydetti.

"Destek primi"

Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Destek Primi konusundaki bir soru üzerine, bu konunun işletmeler arasındaki rekabeti bozmamak ve ülkedeki dengesizliğe çare bulmak için düşünülen bir formül olduğunu anlattı.

Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin şirket ortaklarından kesilmesinin öngörüldüğünü dile getiren Başesgioğlu, şöyle konuştu:

"Belki şirket ortakları içerisinde sizlerden, benden daha çok ücret alan insanlar da var. Bunları da düşünmemiz lazım. Bir de gelir vergisi mükellefi olan insanlardan emekli olup da çalışanlardan bu primin kesilmesi öngörülüyor. Ama çok yaygın bir şekilde bu maddeye gelen tepkiler olduğunu gördük. Başbakanımızın talimatı doğrultusunda arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Bu çalışmanın detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu konuda makul ölçüleri yakalayacak bir değişiklik içerisinde bulunuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber