İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2016/1 KPSS'de yerleşen, 2017 Şubat öğretmenlik alımlarına başvuru yapabilir mi?

2016/1 KPSS tercihlerinde bir kadro veya pozisyona yerleşecek olan aday, Şubat'taki sözleşmeli öğretmen alımına başvuru yapabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Haziran 2016 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2016/1 KPSS'de yerleşen, 2017 Şubat öğretmenlik alımlarına başvuru yapabilir mi?

Bilindiği üzere, 2016/1 KPSS kılavuzunda memur kadroları ile KİT sözleşmeli pozisyonları yer alıyor.

Şubat'ta ise, Milli Eğitim Bakanının açıklamasına göre sözleşmeli öğretmen alınacak.

Sözleşmeli öğretmenliğe 5 yıllık mecburi hizmet öngörüldüğü için yeni bir yasal düzenleme yapılacaktır. Eğer yapılacak kanuni düzenlemede, hali hazırda çalışmakta olanlar için kısıtlayıcı bir düzenleme yer almaz ise 2016/1 KPSS tercihlerinde yerleşen ve işe başlayan bir aday, 2017 Şubat'ındaki sözleşmeli öğretmen alımına başvurabilecek. Bunun için bir izin almasına gerek olmayacak, istifa edip geçebilecektir.

Diğer taraftan, Devlet Personel Başkanlığının, KPSS puanlarının birden fazla kullanımının önüne geçmek için çalışma yaptığı belirtilmektedir. Hali hazırda yüksek puanlılar, sizin sorunuzda olduğu gibi, sık sık kurum değiştirmektedir. Bu değişiklik çalışmalarının nihayete erip ermeyeceğini bilmiyoruz. Ancak çalışmanın tamamlanması halinde bir KPSS puanı bir kez kullanılabilecek, bir aday aynı puanla tekrar tekrar yerleşemeyecektir.

Henüz kesinleşen bir mevzuat düzenlemesi olmadığı için adayların kendi durumlarını yukarıdaki varsayımlara göre değerlendirmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber