Bakan Çelik: 'Herkese her yerde eğitim'

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 07:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sloganlarının, ''herkese, her yerde, her zaman eğitim'' olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Projeler Koordinasyon Merkezi başkanlığınca yürütülen ''Temel Eğitime Destek Programı'' kapsamında 17 gezici eğitim aracının, Milli Eğitim müdürlüklerine teslim törenine katıldı. Çelik, MEB Şura Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, yatılı bölge okullarının (YİBO) bulunduğu yerlere gönderilecek araçların, okul öncesi eğitim verilebilecek, bilgi teknolojisi sınıfı olarak kullanılabilecek ve sağlık taraması yapılabilecek kadar çok yönlü olduğunu söyledi. İhtiyaç duyulan bölgelere en kısa zamanda 43 minibüs daha göndereceklerini bildiren Bakan Çelik, bunun için yaklaşık 1.5 trilyon TL kaynak ayırdıklarını kaydetti. Bakan Çelik, daha sonra Şura Salonu bahçesindeki 8 minibüs, 2 otobüs, 3 panelvan ve 4 kamyondan oluşan gezici eğitim araçlarını inceledi. Bir minibüsün şoför mahalline geçen Çelik, şura bahçesinde kısa bir tur attı.

Yabancı dil eğitimi problemli

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlendiği "AB ile Bütünleşme Bağlamında Türkiye'de Yabancı Dil Öğretimi" Çalıştayı, üniversitenin sosyal tesislerinde başladı.

Bakan Hüseyin Çelik Çalıştayın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkçe ve yabancı dil öğretiminde ciddi problemler bulunduğunu söyledi. Türkiye'deki vakıf üniversitelerinden 13'ünün "yabancı dilde eğitim" yaptığını belirten Çelik şunları söyledi. "Yabancı dilde eğitimin ne kadar yapıldığının sorgulanması gerekiyor. Bizde yabancı dil eğitimi maalesef çok formel yapılır, gramer ağırlıklı yapılır. İlköğretim 4. sınıftan itibaren başlar, artarak devam eder. Fakat 4. sınıfta da çocuklar 'tense' diye başlar, son sınıfa kadar gelirler, bu 'tense' tansiyona dönüşür. Maalesef çocuklarımız gerçek manada dil öğrenemezler..." Açılış töreninin ardından uzmanlar, gruplara ayrılarak çalışmalarına başladı. Çalıştay, bugün sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber