Acil servislerde ücret alınmayacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Reformu'na yönelik düzenlemelerin yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2007'ye sayılı günler kala, hazırlanan yönetmeliklerle acil servislere yönelik devrim niteliğinde uygulamaların ilk adımı atıldı.

Genel Sağlık Sigortası Yönetmeliği'ne göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşme yapma koşulu aranmaksızın tüm kamu ve özel sektör hastaneleri, acil servise gelen hastaları hiçbir ek ücret istemeden tedavi edecek. Acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hasta işçi, memur ya da esnaf ayrımı yapılmaksızın prim borcu olsa dahi tedavi görebilecek.

Acil haller dışında sevk zincirine uyarak sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından sağlık hizmeti almayı tercih eden genel sağlık sigortalısına, aldığı hizmet için SGK'nın belirlediği bedelin yüzde 70'i fatura karşılığı ödenecek. Ancak hasta sevk edilmeksizin sözleşmesiz bir sağlık kuruluşundan hizmet alırsa bu oran yüzde 50'ye düşecek.

Düzenlemeyle yükseköğrenimleri devam eden öğrenciler, genel sağlık sigortalı anne ya da babasının bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

Anne babası hayatta ya da sigortalı olmayan 18-25 yaşındaki üniversite öğrencileri sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber