Yargı çalışanları, hâkim ve savcılara zam öneren tasarının kendilerini kapsamaması halinde iş bırakacak

Haber Giriş : 12 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkim ve savcılara ödenecek yargı tazminatındaki artıştan defalarca söz verilmesine rağmen yararlandırılmayan adalet çalışanları, eylemlerini genişletecek. Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan ve Meclis'e sevk edilen tasarı, yalnızca hâkim ve savcıları kapsıyor.

Tasarı, hâkim ve savcıların maaşında 120-250 milyon lira arasında bir artış öngörüyor. Yargıda 657'ye tabii çalışan personel ise önceki hükümetler ve mevcut hükümetin adli yargı tazminatını artırma yönündeki sözlerine rağmen, artışın yalnızca hâkim ve savcılarla sınırlı tutulmasına tepkilerini geçen hafta bir dizi eylemle göstermişti. TBMM'ye toplu faks çeken adliye ve bakanlık çalışanları tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alındığı 8 Nisan günü de Meclis önünde protesto gösterisi yapmıştı.
Yargı çalışanlarının örgütlü olduğu Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bülent Kaya, tepkilerinin dikkate alınmaması halinde eylemleri genişleteceklerini açıkladı. Kaya, şunları söyledi: "Öncekiler gibi bugünkü hükümet de yargı çalışanlarının sorunlarını bildiklerini, özlük haklarını iyileştireceklerini, aksi halde adalet hizmetlerinin aksayacağını dile getirdi. Sözler her defasında unutuldu.

Şimdi bakanlığın tasarısında yine çalışanlar yok sayıldı, tazminat artışı yalnızca hâkim ve savcılarla sınırlı tutuldu. Böylece adaletin bütünlüğü daha da bozuldu. Eylemlerden sonra yine söz verdiler ve tasarıyı alt komisyona havale ettiler. Bekliyoruz. Ücretlerde adalet yoksa, adalet de olmaz. Yargı çalışanları tasarı kapsamına alınmazsa kimse duruşmalara girmeyecek."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber