Fen-Edebiyat mezunlarının öğretmen olabilmesi için formül aranıyor

Haber Giriş : 12 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fen-Edebiyat mezununa 'öğretmenlik' göründü

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Temmuz'da yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda belli bir puanı geçen Fen-Edebiyat mezunlarının öğretmen olarak atanabileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının öğretmen olabilmeleri için formül arıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Temmuz ayında yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) belli bir puanı geçen Fen-Edebiyat mezunlarının öğretmen olarak atanabileceğini açıkladı.

Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları pedagojik formasyon almalarına rağmen öğretmen olarak atanamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları başta olmak üzere pedagojik formasyon alan birçok mezunu öğretmen olarak olarak atamanın hazırlıklarını yapıyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde okuyan öğrenciler çok iyi eğitim alıyorlar. Ancak pedagojik formasyonları olmasına rağmen öğretmen olarak atanamıyorlar. Bu soruna çözüm bulmak için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu okul mezunlarını da öğretmen olarak atamayı planlıyoruz" dedi.

Sınavda başarı şart

Çelik, Temmuz'da yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda belli bir puanın üzerinde sonuç alan Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının öğretmen olarak atanmasına yönelik düşünceleri olduğunu belirtti.

Çelik, KPSS'de kaç puanının üzerinde alanların öğretmen olarak atanabileceği konusundaki kararın ise önümüzdeki süreçte verileceğini söyledi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber