Yurt çocuklarının eğitim fobisi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Aralık 2006 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yurtlarda büyüyen çocuklar amaçsızlık ve isteksizlik yüzünden eğitimden kopuyor, liseye devam etmiyor.

SOSYAL Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı İstanbul'daki yetiştirme yurtlarında kalan çocukların eğitime olan ilgisizliği yetkilileri harekete geçirdi. Yurttaki çocukların ilköğretimin ardından liseye devam etmek istememe oranı yükselince İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürlüğü acilen bir proje hazırladı. Yapılan araştırmalar sonucunda, yurtlarda kalan çocukların ancak yüzde beşinin üniversiteye gittiği ortaya kondu. ?Çocuk ve gençlerin eğitime kazandırılması' adını taşıyan proje ile İstanbul'da yaklaşık 350 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Çocukların liseye devam etmeyip, çalışıp para kazanmak istemelerini uzmanlar, terk eden ailelerine kendilerini ispat etmek istemeleri olarak yorumluyor.

ÇOCUKLAR DIŞLANIYOR

Proje için kurulan komisyonda yer alan psikolojik danışman Mehmet Akif Karakuş, iki aydır başlattıları çalışmayla İstanbul'daki 15 kurumu ziyaret ettiklerini söyledi. Araştırmanın sonuçlarının dokuz ay sonra alınacağını ifade eden Karakuş, sözlerini şöyle sürdürüyor: ?Toplumun çocuklara bakış açısı, öğrencilere bakış açısını da etkiliyor. Çalışan personel dahi toplumun bakış açısından rahatsız. Personel bu kurumda çalıştığını saklıyor. Okuldaki diğer çocukların velileri de, bizim çocuklarımıza önyargılı yaklaşarak dışlıyor. Dışlanan çocuk içine kapanıyor. Çocukların eğitimden kopmalarının en büyük nedeni, amaçsızlık, isteksizlik. Öncelikle bir amaçları olması için elimizden geleni yapacağız.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber