Misyonerlik faaliyetleri diyanet kadrolarına atama yapılmasını engelliyor

Haber Giriş : 12 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Diyanet Vakıf Sen) Mersin Şube Başkanı Salih Özbay, 14 bin kadroya atama yapılmamasının ardında misyonerlik faaliyetlerine destek vermek isteyen güçlerin bulunduğu iddialarının olduğunu söyledi.

Kamu-Sen binasında açıklama yapan Salih Özbay, Türkiye'de gerek teröre kaynak olan düşünce ve hareketlerle, gerek Hıristiyan komşu ülkelerden kaynaklanan, destek gören misyonerlik ve ateist faaliyetlerle gerekse de din hizmetleri alanındaki boşluklardan kaynaklanan problemler yaşandığını kaydetti.

Bazı belediye başkanlarının "İbadethane yapmak isteyen herkese yardımcı olacağız" açıklamalarının milli kimlik ve gelecek açısından tehlikeli gelişmeler olduğunu öne süren Özbay, bir milletvekilinin de yerel seçimlerde imamların hutbe okuyarak seçmeni etkilediği yönündeki sözlerinin din adamlarını suçlamaya yönelik ve gerçeğe aykırı olduğunu söyledi.

"Kışla, cami ve okulların siyaset dışı alanlar olmaları, cumhuriyetin temel ilkelerindendir ve İmam-Hatipli arkadaşlarımız bu ideale gönülden bağlıdır" diyen Özbay, IMF'nin isteğiyle imam kadrolarına atama yapmayarak tasarruf sağlanmasını da eleştirdi.

Özbay, köy camilerinin imamsız bırakılmasının tasarruf sağlamaktan çok, masraf açacak problemlere neden olacağını da öne sürerek, bu yanlış işten vazgeçilmesi uyarısında bulundu. AK Parti Hükümeti'nin bu kadrolara atama izni vermesini isteyen Özbay, sayıları 7 bini geçen vekil din adamlarının da asaleten atanmalarını istedi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber