'Lojman ihalesine vekil girdi mi 'sorusu yanıtsız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Aralık 2006 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oran'daki milletvekili lojmanlarının ihale yoluyla satışına mevcut milletvekillerinden bazılarının katılarak konut aldıkları yolundaki iddialar yanıtsız kaldı. TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, Bilgi Edinme Yasası'nda bilgi edinme hakkının sınırlarının çizildiğini dile getirerek, konut satın alanların içinde şu anda milletvekili olarak görev yapan kişi olup olmadığına dair elerinde bir veri bulunmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrasındaki talimatı üzerine satışa çıkarılan Oran'daki milletvekili lojmanlarıyla ilgili son durumu, Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler bir soru önergesiyle gündeme getirdi.

Güler önergesinde, lojmanların satış ihalesi ile ilgili sorular yöneltirken, ihaleye mevcut milletvekillerinden katılan olup olmadığını, varsa kaç milletvekilinin kaç konut aldığını da önergesinde dile getirdi.

Güler'in önergesini yanıtlayan TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, şubat ayında sözkonusu lojmanların Milli Emlak'tan TOKİ'ye devrinden sonra 31 Ekim'de yaptıkları açık artırma sonucunda 75 apartman dairesinin 28.4 milyon YTL'ye satıldığını bildirdi.

TOKİ'nin stoğunda kalan 88 apartman dairesinin ise 15 kasım-15 Aralık tarihleri arasında satışa sunulduğunu ve 29 Kasım itibariyla 83 konutun satışının gerçekleştirildiğini kaydeden Bayraktar, satılan bu 83 konutun toplam bedelinin ise 30 milyon 776 bin YTL olduğunu kaydetti.

?VEKİL VAR MI?? SORUSU YANITSIZ

Bayraktar, ?İhaleye katılanlar arasında mevcut milletvekillerinin bulunup bulunmadığı ve varsa kaç milletvekilinin kaçar daire aldığı? yolundaki sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Bayraktar, Bilgi Edinme Yasası'nda yeralan ve bilgi edinme hakının sınırlarını belirleyen maddeler uyarınca, kişinin izin verdiği haller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında açıklanması halinde kişinin, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahele oluşturacak bilgi veya belgelerin, kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkında bilgi veya belgelerin, bilgi edinme kapsamı dışında tutulduğuna işaret etti.

TOKİ'nin faaliyetlerinin yürütülmesi için kişilerden, şirketlerden edinilen bilgilerin çoğunlukla kişilere ya da kuruluşlara ait özel mahiyette bilgi ve belgeler olduğu gibi, bir kısım faaliyetlerin yürütülmesi kapsamında yapılan başvurular ile bunların sonuçlarına ait bilgilerin de kamuoyunu ilgilendirmeyen bilgiler olduğunu kaydeden Bayraktar, ?Bu çerçevede konut alıcılarına yönelik kapsamlı bilgi verilmemekte olup konut satın alanların içinde şu anda milletvekili olarak görev yapan kişi olup olmadığına dair elimizde veri bulunmamaktadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber