Mahkeme: Kadın askere giden kocasına bakacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerdeki eşinden boşanmak isteyen hemşireye nafaka sorumluluğu geldi. Aile Mahkemesi kadının, dava sonuçlanana kadar asker eşine ayda 150 YTL nafaka ödemesine karar verdi.

Başkent'te Aile Mahkemesi'nden ilginç nafaka kararı: Kadın askere giden kocasına bakmak zorunda. Ankara 8'inci Aile Mahkemesi, askerdeki eşine boşanma davası açan kadına nafaka yükümlülüğü getirdi. Mahkeme, "Erkek askerde ve çalışamayacak durumda olduğundan kadın para göndermek zorunda" kararıyla bir ilke imza attı.

ASKER KOCA MAĞDUR

Dışkapı SSK Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan Ayla A.'nın aynı hastanede hastabakıcı olarak çalışan eşi Emin A., askere gitti. Emin askerdeyken eşi ile tartışmalar yaşamaya başladı. Acemiliğini tamamlayıp dağıtım iznine gelen Emin A. eşinin evdeki arkadaşlarını evden kovdu. Olaylara üzülen hemşire, eşinin izinin bitiminin hemen ardından mahkemeye başvurdu. Genç kadın, eşinin kıskançlığı ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istedi. Ankara 8'inci Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasında askerde olan Emin A.'nın eşinin bakımından uzak kaldığı için mağdur olduğunu belirledi.

YARDIMCI OLMAK ZORUNDA

Hâkim, Türk Medeni Yasası'nın "eşler birbirine yardımcı olmak zorundadır" hükmünü düzenleyen 185'inci maddesi uyarınca, geliri olan kadının kocasına yardım etmek zorunda olduğunu belirtti. Hâkim bu nedenle eşinden boşanmak isteyen kadının nafaka ödemesine karar verdi. Aile Mahkemesi, Ayla A.'nın aylık 800 YTL maaş aldığını belirledi ve gelir durumu gözönüne alarak, askerliği bitene kadar eşine ayda 150 YTL nafaka ödemesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber