Turizmde jet sosyete çıkarması

Türkiye, dünya turizminde büyük paya sahip 'jet sosyete' için atağa kalktı. ABD'de yapılacak olan Vituoso Travel Week'e bakanlık düzeyinde katılan Türkiye, canlı tanıtım yapacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Temmuz 2016 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizmde jet sosyete çıkarması

Türkiye dünya turizminin 'jet sosyetesi' olarak adlandırılan temsilciler ile bir araya geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı dünyanın önde gelen lüks seyahat acentalarının Las Vegas buluşmasında 45 dakikalık canlı destinasyon sunumu gerçekleştirecek. Sadece üyelerin katılabildiği Vituoso Travel Week'te Bakanlık temsilcileri acenteler, otellerin satış temsilcileri ve lüks seyahat profesyonelleriyle de birebir görüşme yapacak. Türkiye'nin lüks turizm sektörüne yönelik durumu ve potansiyeli hakkında bilgi verilecek. Dünya lüks seyahat acentaları pazarının yaklaşık yüzde 80'nin üye olduğu Virtuoso sistemi kapsamında gerçekleşecek olan Virtuoso Travel Week, 6-11 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye, 37 ülkede 735 destinasyon, 388 seyahat acentasının 11 bin 700 seyahat danışmanı ile hizmet verdiği Virtuoso Seyahat Ağı'na 2015 yılından itibaren 'tercih öncelikli üye' olarak dahil oldu.

TURİSTE AKTİF TANITIM

Sistem üyelerine sunduğu kendi içinde pazarlama ve eğitim olanaklarıyla önemli ve yeni bir tanıtım mecrası sağlıyor. Örneğin üye ülkeler, diğer üyelerle kendi ülkelerinin turizm potansiyeli ve olanaklarına ilişkin eğitici toplantılar gerçekleştiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sistem üzerinden yapılan 4 adet eğitim online sunuma toplam 358 seyahat danışmanının katılması bekleniyor. Türkiye adına oluşturulan eğitim modülünü de Nisan 2016 itibarıyla 209 seyahat danışmanının takip etmesi dikkate alındığında, bu sistemin uzun vadade Türk turizmi için önemli sonuçlar doğuracağı belirtiliyor.

Ercan Baysal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber