Tüketicilere kredi uyarısı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici kredilerinin, 1 Aralık itibarıyla 466,5 milyon YTL artarak yaklaşık 44 milyar 861 milyon YTL'ye çıktığı hatırlatılarak, tüketicilerin dolarla borçlanmalarının yanı sıra banka kredilerinden de kaçınmaları gerektiği bildirildi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, 24 Kasım tarihi itibarıyla 44 milyar 394,5 milyon YTL düzeyinde olan banka kredilerinin 1 Aralık itibarıyla 466,5 milyon YTL artarak yaklaşık 44 milyar 861 milyon YTL'ye çıktığını anımsattı.

Banka kredilerinin her geçen gün artmasının iyi olmadığını belirten Deniz, "Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, geçtiğimiz günlerde tüketicilere dolarla borçlanmaları yönünde uyarıda bulunmuştu. Aslında bu uyarı eksik yapıldı. Tüketicilere doların yanı sıra (banka kredilerinden de kaçının) denilmesi lazım. Çünkü faizler enflasyonun üzerinde" dedi.

Özellikle konut ve otomobil kredilerinde ciddi bir sıkışıklık hissettiklerini anlatan Deniz, derneklerine son günlerde çektikleri kredileri ödeyememekten kaynaklanan başvuruların arttığına da dikkati çekti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber