Müslüman-sol parti yolda

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay ile eski Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun yürüttüğü ve ?Müslüman-sol" kimlikle de tanımlanabilecek yeni siyasal hareket, çalışmalarını noktalama aşamasına geldi.

6 aydır sol ve sağın önde gelen isimleri, Kürt ve Alevi çevreler, İnsan Hakları Derneği ve Mazlum-Der'in de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri ile görüşen Günay ve Bekaroğlu, hareketin amaç ve hedeflerinin yer aldığı bildirgeyi tamamladı.

Günay, ANKA'ya yaptığı açıklamada, yılbaşından önce yeni siyasal hareketi basın toplantısı ile kamuoyuna anlatacaklarını kaydederek, ?Daha sonra da bu hareketin siyasal partiye dönüşmesini arzu ediyoruz" dedi.

Günay, hareketin ?özgürlük, adalet, gelişme, dayanışma" temelinde tanımlanabileceğini belirterek, ?Ekonomik gelişme, kültürel çoğulculuk, laiklik ve devletin yeniden yapılanması konularını ön planda tutuyoruz. Türkiye insanının çağdaş talepleri ile toplumun temel değerlerini bir araya getirmeye, buluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin özgürlükleri içselleştirmiş, demokrasi programını kararlılıkla sürdüren dayanışmaya ihtiyacı var" dedi.

AKP, CHP VE MHP'YE TEPKİ

Günay, Türk siyasetine ve bu doğrultuda hem AKP'ye hem CHP'ye eleştiri getirdiklerini söyleyerek, ?İktidar partisi hala birinci parti gözüküyor ancak ciddi yıpranmışlık yaşıyor. AKP'nin hala birinci parti olmasının nedeni ise, karşısında sağlıklı siyasal seçenek yaratılamamış olması. Sokaktan gelen tepkiye göre yönünü belirleyen sol milliyetçi cephe oluşturma çabası var. MHP ve CHP'nin yapmaya çalıştığı gibi. Ancak bu da yeterince ilgi görmüyor. Yeni siyasal harekete ihtiyaç var" diye konuştu.

DEVRİMCİ MÜSLÜMAN DA DİYEN OLABİLİR

Günay, başlattıkları siyasal hareketin ?Müslüman-sol" kimlikle tanımlanması ile ilgili olarak, ?Herkes kendi dünyasında saygı duyduğu değerlerle bu hareketi tanımlayabilir. Devrimci Müslüman da diyen olabilir, böyle de denebilir. Ancak biz sloganlardan yola çıkmayacağız. Biz Türkiye insanının çağdaş talepleri ile toplumun temel değerlerini bir araya getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber