Memur sendikacılığındaki örgütlenme kurum bazlı değil, sınıfsal bazlı olmalıdır

Haber Giriş : 13 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki memurlar.org forumundan alınmıştır.

Sivil toplum örgütlerinden biri olan Sendikacılık, 4688 Sayılı yasa ile memur sendikaları resmi bir sıfat almıştır. Ancak, günümüzdeki memur sendika yasası çok eksik ve yetersizdir. Bu nedenle bir çok yanlışları da beraberinde getirmektedir. Memur sendikaları, memur hizmet sınıflarına göre değil, kurum çalışanlarını baz alarak üye kayıt etmektedir.

Şöyleki : Sendikaların, hizmet veya unvan sınıflarına göre üye yapmadıkları da yanlış bir gerçektir.

a)- SAĞLIK KOLU adı altında : Memur, hizmetli, teknisyen gibi, başka sınıf ve ünvanı olanlarda,

b)- EĞİTİM KOLU adı altında : G.İ.H. - Y.H.S. ? T.H.S. gibi, başka sınıf ve ünvanı olanlarda,

Böylece, Sağlıkçı ünvanı olmayan ama Sağlık kolu sendikasına üye olan G.İ.H. - Y.H.S. - T.H.S. mensup kurum çaslışanları, mecburen Sağlık kolu sendikalarına üye olmakta, Eğitimci ünvanı olmayan ama Eğitim kolu sendikasına üye olan G.İ.H. - Y.H.S. - T.H.S. na mensup kurum çalışanlarıda, mecburen Eğitim kolu sendikalarına üye olmaktadır.

Sağlıkçı olmayan sağlıkçılara, Eğitimci ve Öğretmen olamayanlarda Eğitimcilere, bilerek veya bilmeyerek destek vermektedir. Akılcı ve bilime dayalı bir sendikacılık hizmeti her zaman kazanır, eğer sendikacılıkta zirveye ulaşılmak isteniyorsa ?

İşte böyle çelişkilerle dolu, Ülkemizde kimin hangi sınıfa veya ünvana hizmet ettiği belli olmayan bir sendikacılık hizmeti var.

1- Mücadeleniz; hak arama mücadelesi olmalı, siyasi kimlikle olmamalı,

2- Mücadeleniz; liderlerin çıkarcıl bir rant sağlaması olmamalı,

3- İlk olarak yapacağınız iş ; Sendikalı ile sendikasız memur arasında fark olmalı,

4- Vatan, Millet, Bayrak gibi kutsal değerlere saygı gösterilmeli ve ilkeli bir sendika olmalı,

5- Sendika yasasındaki eksik ve yanlış maddelerin, bir an önce çıkarılması sağlanmalı,

6- Sendika ağaları, patronları kendi maaşlarını ve sosyal haklarını alırken, bunu nereden ve kimlerin cebindeki paralardan aldığını iyi düşünmeli ve kendilerini birer Kral gibi görmemelerini, Altlarındaki son model arabalarla, en büyük zumlu kendi üyelerine yaptıklarını iyi bilmelerini,

7- Sendikaların bir an önce Memur unvan ve hizmet sınıflarına göre, sendika kollarına ayrılması gerekir, aksi takdirde kimin hangi hizmet sınıfına destek olduğunu bilemeyecek.

Murat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber