Teröre inat rekor: THY bu bayram 1.2 milyon yolcu taşıdı

THY, 9 günlük bayram döneminde 1 milyon 200 bin yolcu taşıdı. THY'nin sadece Atatürk Havalimanı'ndan 9 bin uçuş gerçekleştirdiği öğrenildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Temmuz 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröre inat rekor: THY bu bayram 1.2 milyon yolcu taşıdı

SÜLEYMAN ŞEN

Dünyada en çok en çok ülkeye ve en çok noktaya uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları (THY, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sürecinde 1.2 milyon yolcu taşıdı. Özellikle tatilin başladığı ve bittiği günlerde yoğun bir trafiğin yaşandığı 9 günlük tatil sürecinde Türk Hava Yolları, oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Bayramda talebin fazla olması nedeniyle ek seferler de yapan THY, 9 günlük bayram dönemini en karlı geçiren şirket oldu. 1 milyon 200 bin yolcu taşıyan THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan 9 bin de uçuş gerçekleştirdiği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere bayram tatilinin son günü hem Atatürk Havalimanı hem de Sabiha Gökçen Havalimanı iniş-kalkış sayısında rekor kırmıştı.

SADECE 10 TEMMUZ'DA 233 BİN 542 YOLCU

Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen tatilciler bayram sonrası dönüş için havayolu şirketlerine yoğun ilgi göstermiş ve tatilin son günü olan 10 Temmuz'da İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları'nda yolcu rekoru kırılmıştı. Her iki havalimanından elde edilen verilere göre toplam 2 bin 228 iniş ve kalkış gerçekleştirilmiş, aynı gün uçan yolcu sayısı ise 233 bin 542 olmuştu.

Altıncı kez 'Avrupa'nın en iyisi'

Havacılık sektörünün farklı alanlarında ticari kaygılardan bağımsız, performans esaslı yürüttüğü araştırmalarla havayolu şirketlerini her yıl düzenli olarak ödüllendiren Skytrax bu yıl da "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi' ödülünü THY'ye verdi. Ödül, Londra'da Skytrax CEO'su Edward Plaisted tarafından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'ya takdim edildi. Aycı, buradaki konuşmasında "Bu ödül, yalnızca THY'nin değil, aynı zamanda Türk Sivil Havacılığının başarısı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber