'Kanlı Nigar' konuştu Müsteşar İsen dinledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları, geçen cuma günü prömiyeri yapılan "Kanlı Nigar" oyununda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen'e zor anlar yaşattı. Tiyatrocular, oyunun içine keskin hicivler yerleştirdiler. Oyunun yönetmeni Kazım Akşar, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un, "Devletin operası ve balesi olur ama tiyatrosu olmaz" sözüne tepki olarak eklemeler yapıldığını vurguladı.

SADIK Şendil'in yazdığı klasik eser, erkeklerden çok çekmiş olan Nigar'ın, karşısına çıkan erkeklere çeşitli tuzaklar kurarak eğlenceli bir şekilde intikam almasını konu ediniyor.

Oyunda Abdi rolünü canlandıran Ünsal Coşar, Kanlı Nigar'ın kızlarından biriyle yaşadığı ilk cinsel deneyimi anlatan Han'ın oğluna, "Sessiz ol, aramızda tiyatroyu kapatmak isteyenler olabilir. Daha sonra 'sahnemiz kapanmasın' diye bağırıp ağlamak zorunda kalmayalım. Burada anlatma" uyarısında bulundu.

PROTOKOL İÇİN

Adviye Öztürk'ün canlandırdığı "Kanlı Nigar" ise kızlarına, ağlarına düşüreceği erkeği belirlerken ilginç öğütler verdi. Nigar, gondol sefasına çıkarak evine getireceği erkeği seçecek olan kızına, "Katiplere, zabitlere bir de tiyatroculara yanaşma. Onlar sekiz ayda paralarını alamıyor" tembihinde bulunuyor.

"Kanıl Nigar"ı, Hülya Avşar, Cihan Ünal ve Derya Baykal ile birlikte "Kadın İsterse" dizisinde rol alan Kazım Akşar yönetiyor. Akşar, hicivleri metne kendisinin yerleştirdiğini belirterek, "Gala gecesinde çok sayıda protokolün geleceğini biliyordum. Bu yüzden bu tarz eklemeler yaptım" dedi. Akşar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanın bir lafı vardı. 'Devletin operası ve balesi olur ama tiyatrosu olmaz' demişti. 30 yıllık Devlet Tiyatrosu geçmişim var ve bu sözlere sessiz kalmamız doğru olmazdı. Bizim için de eleştirimizi yöneltebileceğimiz en uygun yer sahnelerdir. Sokaklarda bağırıp çağırmak bize uygun düşmezdi. Bu sözler de oyunun tuzu biberi oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber