90 kişilik ilahiyat kontenjanına 2 bin kişi başvurdu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından 90 kişilik olarak açılan yaz okulu derslerine 2 bin kişi başvurunca fakülte önünde izdiham yaşandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Temmuz 2016 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
90 kişilik ilahiyat kontenjanına 2 bin kişi başvurdu

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi yönetimi tarafından 01 Temmuz 2016 tarihinde internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, yaz okulunda açılacak olan Kur'anı Kerim dersleri için 30 diğer dersler için ise 60 kişilik kontenjan sınırlaması uygulanacağı açıklandı. Duyuruyu okuyan diğer illerdeki İlahiyat Fakültesi öğrencileri yaz okuluna kayıt yaptırabilmek için, yine internet üzerinden para yatırarak ön kayıt yaptırdı. Ancak başvuru sayısının yaklaşık 2 bini bulması üzerine Eskişehir'e gelen öğrenciler, kontenjanların dolduğunu duyunca isyan etti.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi dekanlığı önünde kayıt yaptırmak için sıra bekleyen öğrenciler, yetkililerden yardım istedi. Öğrenciler, "Osmangazi Üniversitesi'nin bir suçu yok. Kendi üniversitelerimiz ders açmış olsa mağdur olmazdık. Uzak şehirlerden geldik, 6-7 saattir de burada güneşin altında bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız bizi duysun" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber