PKK'nın lojistik üsleri

Asker ve polislere tuzaklar kurarak şehit eden PKK'nın en büyük destekçisi DBP'li belediyeler oldu. Sözde öz yönetim ilan eden bu belediyeler, teröristlerin istediği bölgelere iş makineleri ile hendek kazdı. Belediye araçlarıyla bomba sevkiyatları yaptı. Son olarak Mardin Artuklu'da karakola düzenlenen bombaları DBP'li belediye taşıdı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Temmuz 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın lojistik üsleri

Silah bırakmak yerine saldırılarını şehirlere taşıyan bölücü terör örgütü PKK'ya DBP'li belediyeler de destek verdi. 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde yüzde 10 barajını aşıp 80 milletvekiliyle TBMM'ye giren HDP'nin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yerel yönetimlerde etkin konumdaki DBP'li bazı belediyelerin başkanları, yardımcıları ve çalışanları, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapmak yerine söylem ve eylemleriyle "terör örgütünün yanında" görüntü sergilemekten kaçınmadı.

ÖZ YÖNETİM OYUNUYLA BAŞLADI

PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik başlattığı saldırıların ardından terör örgütünün talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde HDP ve DBP teşkilatlarınca uygulanmak istenen sözde "öz yönetim" oyununa DBP'li belediyeler de destek vermek için harekete geçti.

PKK'YA AÇIK AÇIK DESTEK

Sözde "öz yönetim" ilan eden bazı DBP'li belediyelerin saldırı hazırlığındaki teröristlere yardımları ile terör örgütü PKK'ya destek veren eylem ve söylemler sebebiyle birçok belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve çalışanı hakkında işlem başlatıldı. Teröristlerin cenazelerine katılan, söylem ve eylemleriyle "terör örgütü PKK'nın yanında" görüntü sergilemekten kaçınmayan belediye başkanlarından 6'sı tutuklanırken, bazıları ise görevden uzaklaştırıldı.

BOMBACIYI HDP DEFNETTİ!

DBP'li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Tunceli'de polis memuru Murat Savaş Kale'yi şehit eden terörist Baran Çetinkaya'nın 10 Eylül 2015'teki cenazesine katıldı. Diyarbakır'ın Lice'de öldürülen etkisiz hale getirilen, Ankara katliamının sorumlularından "Şirin" kod adlı terörist Mehmet Şirin Kocakaya'nın cenazesi de, Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin ardından Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Cenaze törenine HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Nursel Aydoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da katıldı.

Van Büyükşehir PKK'ya çalışıyor

Van'da 15 Haziran'da Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi'nde eylem yapmak üzere kente gelen 3 terörist, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi. Teröristlerin bulunduğu aracın Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne kiralandığı belirlendi. Eylem amacıyla kırsal alandan Van'a gelen ve 1 Eylül 2015'te güvenlik güçleri tarafından yakalanan iki terör örgütü mensubu hakkında hazırlanan iddianamede de teröristlerin yakalandığı aracın Van Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'na belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere açılan ihale sonucu şoförsüz olarak teslim edildiği bilgisine yer verildi.

  1. O başkanlar cezaevinde
  2. Teröre açık destek veren belediye başkanlarına yönelik açılan soruşturma kapsamında 6'sı tutuklanarak cezaevinde gönderildi. Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı, 1 Ekim 2015'te "canlı kalkan" eylemine katıldığı için gözaltına alındı. "Terör örgütü adına suç işlemek", "görevli memura mukavemet" suçlarından tutuklanan Bağcı, 21 Ekim 2015'te İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı. Mardin Derik Belediye Başkanı Sabahat Çetinkaya, Dargeçit İlçe Belediye Başkanı Zeynep Sipçik, Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, Şırnak'ın Silopi İlçe Belediye Başkanı Emine Esmer ile Van'ın Çatak İlçe Belediye Başkanı Evin Keve, "terör örgütü üyeliği, yardım ve yataklık" suçlarından tutuklandı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, 4 Ocak'ta "PKK/KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın gerekçesinde Kaya ve diğer sanıkların, terör örgütünün amacına matuf faaliyetlerde bulundukları vurgulanarak, "Ölen terörist ailelerine özel önem atfetmişler, örgüt için değerli olan ailelerle de ilgilenmişlerdir. Sanıklar, ellerindeki kamu gücünü terör örgütünün amaçlarına tahsis etmişlerdir" ifadelerine yer verildi.
Kamyonlarla bomba sevkiyatı

Van'ın Şehit Fırat Mahallesi'nde 12 Ağustos 2015'te DBP yönetimindeki Van'ın Edremit Belediyesi'ne ait kepçe kullanılarak teröristlerce hendek kazıldı.

İŞ MAKİNALARIYLA ÇUKUR

Aynı partinin yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesine ait resmi plakalı kamyonda 22 Ağustos'ta patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat ile 26 fitil ve 20 büyük pil ele geçirildi. Şırnak'ın Cizre ilçesinin Nur, Cudi ve Yafes başta olmak üzere çeşitli mahallelerde açtıkları çukurlar, oluşturdukları barikatlarla ilçeyi yaşanmaz hale getiren teröristlerin, bu çalışmalarında DBP yönetimindeki Cizre Belediyesine ait iş makinesi ve kamyonları kullandığı belirlendi.

12'si de görevden alındı

Sözde "öz yönetim" ilan eden 13 belediye başkanı ise açılan soruşturma sonucu görevlerinden uzaklaştırıldı. Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, Mardin Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü kararıyla 8 Eylül'de görevden uzaklaştırıldı. Yine sözde "özerklik" ifadesi içeren açıklamalarda bulunan Siirt Belediye Başkanı Hüseyin Kılıç, 8 Eylül'de görevden alındı.

BAKANLIK EL KOYDU

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Edremit Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Beşiri İlçe Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ve İki Köprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut da İçişleri Bakanlığı'nın onayı görevden el çektirildi. Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin 15 Ekim 2015'te, Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin 28 Ekim'de, Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal, 12 Şubat 2016'da, Eruh İlçe Belediye Başkanı Eda Kilis 28 Haziran'da Gercüş'ün DBP'li Belediye Başkanı Abdülkerim Kaya da İçişleri Bakanlığı'nca 29 Haziran'da görevden alındı.

Artuklu'da belediye aracı kullanıldı

Mardin'in Artuklu ilçesindeki Cevizlik Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce 9 Temmuz'da patlayıcı yüklü araçla düzenlenen, 2 askerin şehit düştüğü, bir kişinin yaşamını yitirdiği, 12 askerin yaralandığı saldırıda kullanılan aracın, Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu belirlendi. Cevizlik Jandarma Karakolu'na terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda kullanılan 47 AS 012 plakalı aracın Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu, ayrıca saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi ilaçlama biriminin kullandığı yüklenici firmaya ait 35 END 98 ve 21 FN 913 plakalı araçlarla olay yerinden kaçtıkları tespit edildi. Olayla ilgili aralarında Mazıdağı Belediyesi Zabıta Amiri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı İlaçlama Şube Müdürü ile 3 belediye çalışanın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemleri sürüyor. Valilik, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mazıdağı Belediyesi yöneticileri hakkında idari soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber