FETÖ, üyelerine: Ehl-i dünya gibi yaşayın talimatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızan FETÖ mensuplarına deşifre olmamaları için öğrencilik yıllarından itibaren "Atatürkçü bir çizgideymiş gibi davranın. Ehl-i dünya tabir edilen insanlar gibi yaşayın" talimatı verildiği belirlendi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Temmuz 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, üyelerine: Ehl-i dünya gibi yaşayın talimatı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün yuvalandığı TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmayla, örgüt mensuplarının nasıl gizlenmeyi başardığı da anlaşıldı. Örgüt mensuplarının, kendilerinden sorumlu 'hususi sorumlu/abi'nin talimatları doğrultusunda hareket ederken, örgütün 'tedbir' yöntemleri de deşifre edildi.

ABİLERDEN YAKIN MARKAJ

Soruşturma kapsamında alınan tanık ve müşteki ifadeleri doğrultunda, askerlerden sorumlu 'hususi abi' olarak nitelendirilen örgüt mensuplarının faaliyetleri de ortaya çıkarıldı. Buna göre, 'hususi abi'lerin TSK içerisindeki bilgi, belge, doküman ve porsonel hakkında yapılan fişlemelerin birlik dışına çıkartılmasının en önemli ayağını oluşturduğu kaydedildi. Askeri öğrenciyken kendisiyle ilgilenilen örgüt mensuplarının mezun olarak göreve başlamasının ardından başka bir 'hususi abi'ye devredildiği belirlendi. Askeri okullarda okuyan öğrencilerle ilgilenen örgüt abilerinin, tedbir yapmak için "Sivrilmeyin, okul içerisinde sosyal aktivitelere katılın, cemaatla ilgili hiçbir konuda görüş beyan etmeyin, yemeklerde masa adabına uygun olarak çatal-bıçak kullanımına dikkat edin" şeklinde talimatlar verdiği tespit edildi.

KOD İSİM KULLANIYORLAR

'Hususi abi'lerin ayrıca söz konusu öğrencilerin kimliğini daha kolay gizleyebilmesi için "Atatürkçü bir çizgideymiş gibi davranın. Ehl-i dünya tabir edilen insanlar gibi yaşayın" dediği ortaya çıkarıldı. Öğrencilerden devre arkadaşlarıyla ilgili bilgi toplamasını isteyerek fişleme yaptıran örgüt abilerinin, öğrencilerin, harp okulunda okudukları dönemde hangi askeri kuvvet birimini tercih edeceğini de belirlediği anlaşıldı. 'hususi abi'lerin himmet topladığı, 'dini eğitim' verdiği, kurum içerisinde ve görüşme esnasında alınacak güvenlik tedbirleri ile kullanılacak kod ismi belirlediği bilgisine de ulaşıldı.

  1. Temas ankesörden
  2. Örgüt abilerinin deşifre olmamak için sorumluluğunda bulunan askeri personel ile ankesörlü telefondan irtibat kurduğu, her bir personel için de farklı ankesör kartları kullandığı belirlendi. Sorumluğunda bulunan askeri personelle örgüt evlerinde görüşen 'hususi abi'lerinin, görüşme öncesi ve sonrasında güzergah tedbiri aldığı da ortaya çıktı. Bekar olan askeri personelin evliliğinden ve eş seçiminden de örgüt abisinin sorumlu olduğu ortaya çıktı. Örgüt mensuplarının meslektaşları hakkında fişleme niteliğinde bilgiler topladığı ve bu bilgilerin teslim edilen 'hususi abi'lerce hiyerarşiye göre Fetullah Gülen'e kadar ulaştırıldığı ortaya çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber