AB Bakanı Çelik: Saldırıyı şiddetle kınıyorum

Fransa Nice'teki terör saldırısını kınayan AB Bakanı Ömer Çelik, "Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2016 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AB Bakanı Çelik: Saldırıyı şiddetle kınıyorum

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bakan Çelik, kınama mesajını Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştı.

Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız."

'SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısına Türkiye hükümetinden ilk tepki Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısına Türkiye hükümetinden ilk tepki Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

'AYRIM YAPMAKSIZIN ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ'

Fransa'daki terör saldırısına Bekir Bozdağ'dan da tepki geldi. Bozdağ Twitter'dan yaptığı açıklamada

"Fransa'nın Nice şehrindeki terör saldırısını, saldıran teröristleri, saldırtanları, bütün terör örgütlerini ve her türlü terörü kınıyorum. Fransız halkına ve ölenlerin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu saldırı bir daha göstermiştir ki; yapan ve yaptıran terör örgütleri, yapıldığı yer, hedefi ve gerekçesi ne olursa olsun terör terördür. Uluslararası toplum terörizm, terör örgütleri ve teröristlerle amasız, fakatsız, anacaksız ve ayrım yapmaksızın ortak mücadele etmelidir. Hedefine, gerekçesine, adına ve eylem yerine göre terör örgütleri arasında ayrım yapmak, teröre ve terör örgütlerine güç katan açık destektir. İnsanlığın düşmanı/insanlık suçu terörle ve terör örgütleriyle etkin mücadele için etkin uluslararası ittifak ve dayanışma şarttır" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber