12 Aralık 2006'nın Önemli Gündem Maddeleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜNDEM- 12 ARALIK 2006- SALI

1- Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Savunma Sanayii Müstaşırlığında toplanıyor.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Gana'nın Türkiye'ye de akredite Roma Büyükelçisi Charles Agyei-Amoama'yı, İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal ile Uluslararası Sergiler Bürosu Başkanı Jianmin Wu ve beraberindeki heyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki başbakanlık divanı üyelerini, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- AK Parti, CHP ve ANAVATAN TBMM grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

4- Yoksullara Yardım Haftası etkinliği...

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfınca (YOYAV) Yoksullara Yardım Haftası kapsamında Ankara'da düzenlenen etkinliğe katılacaklar.

5- Avrupa Parlamentosu Genel Kurul toplantıları Strasbourg'da devam ediyor.

- Avrupa parlamentosundaki siyasi grupların bugün düzenleyecekleri basın toplantılarında Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin son tutumlarına da açıklık getirmeleri bekleniyor.

6- Türkiye-Yeni Zelanda...

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Yeni Zelanda Ticaret ve Savunma Bakanı Phil Goff, Ankara'da iki ülke Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısının açılışında bulunacaklar.

- Konuk Bakan Goff, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i makamlarında ayrı ayrı ziyaret edecek.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'na katılacaklar.

- Toplantıya ilişkin sonuç bildirgesi, daha sonra yazılı olarak duyurulacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, "Atatürk'ün 125. doğum yıldönümünde Türk El Halıcılığının Uluslararası Alanda konumu" konulu panel ve "Coğrafi İşaret Tescilli Türk El Halıları" sergisinde bulunacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Filistin Ulaştırma Bakanı Ziyad Zaza ile bakanlıkta bir araya gelecek.

10- Diyarbakır'da askeri lojmanlardaki dünkü patlamanın ardından yıkılan binanın enkazında arama - kurtarma çalışmaları devam ediyor.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, sigortalının ölümü durumunda hak sahiplerine aylık bağlanmasına ilişkin koşulları yeniden düzenleyen yasa teklifinin görüşmeleri sürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası yasasında değişiklik öngören teklif ele alınacak.

- Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Uluslararası Ceza Dairesi Başkanı Yargıç Phillppe Kirsch ile görüşecek.

- Türkiye - Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Filistin Ulaştırma Bakanı Ziyad Zaza ile bir araya geliyor.

12- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Yabancı Gazeteciler Derneğinin toplantısına katılacak.

- Merkel daha sonra, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

13- Resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Elias Sionides, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu'nu ziyaret edecek.

14- Türkasya Stratejik Araştırmalar Merkezinin (TASAM) "2006 Yılı Stratejik Vizyon Ödülleri, İstanbul'da sahiplerine veriliyor.

15- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Mersin Esnaf Odaları Birliği ve Mersin Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle parti genel merkezinde görüşecek.

- SHP Merkez Yürütme Kurulu, genel başkan Murat Karayalçın'ın başkanlığında toplanıyor.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

16- Toplantı...Panel...

- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), portföyünde yer alan varlıklardan EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye ait Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün (Denizli AVM) satış ihalesini gerçekleştirecek.

- Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ankara Ticaret Odası ile Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin katkılarıyla düzenlenen "TİM Akademi Eğitim Semineri", Ankara'da yapılıyor.

- ATO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün, 12 Aralık Yerli Malı Haftası'nı, 33 yıl önce öğrencisi olarak kutlamalarına katıldığı Ankara Demirlibahçe İlköğretim Okulu'nda, öğrencilerle birlikte kutlayacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odasında (EBSO) "Gıdada Kalite ve Gıda Güvenliği" konulu sempozyum düzenlenecek.

- Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi çerçevesinde düzenlenecek yerel yönetimlerin insan kaynakları kapasitesinin artırılmasına yönelik eğitimlerin ilki Antalya'da yapılıyor.

17- İnşaat canlandı, kamyon satanlar sevindi.

- İnşaat sektöründe son yıllarda yaşanan canlılık, özellikle damperli kamyon ihtiyacını artırınca kamyon satışları 11 ayda 36 bin 711 adede ulaştı.

- OSD Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer: "Gelişen taşımacılığın yanı sıra inşaat sektörünün büyümesi, kamyon ihtiyacını önemli ölçüde artırdı."

18- Ankara'nın su ihtiyacı...

- Başkente içme suyu sağlayan 6 barajda, şu anda 200 günlük su stoku bulunduğu bildirildi.

- DSİ, Ankara Büyükşehir Belediyesine, ihtiyaç duyulan yağmurlar yağana dek, kısa vadede barajlara "yeraltı sularından takviye yapılması" yanında, park ve bahçelerin "kuyu sularıyla sulanması" önerisinde bulundu.

19- Almanlar ve Ruslar'ın Antalya sevgisi...

- Bu yılın 11 aylık döneminde Antalya'ya gurbetçilerle birlikte 6 milyon 282 bin 396 turist geldi.

- Antalya'yı ziyaret eden turistler arasında ilk sırayı 2 milyon 17 bin 994 kişiyle Almanlar, 2. sırayı da 1 milyon 287 bin 408 kişi ile Ruslar oluşturdu.

20- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa kupası maçları...

- ULEB Kupası'nda Beşiktaş Cola Turka, (B) Grubu'nda 7. hafta maçında İtalya'nın Snaidero Basket Udine takımıyla İstanbul'da karşı karşıya geliyor.

- FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda gruplarda 6. ve son maçlar yapılıyor.

- Bandırma Banvitspor, (C) Grubu'nda Lokomotiv Rostov, Türk Telekomspor da (G) Grubu'nda Ural Great Perm takımıyla Rusya'da karşılaşacaklar.

21- Futbolda Türk takımlarının UEFA Kupası maçları hazırlıkları...

- Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt maçı için son idmanını yapacak.

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Samandıra Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçe'nin rakibi Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı, İstanbul'a geliyor.

- Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Friedhelm Funkel, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Eintracht Frankfurt, son çalışmasını bu statta yapacak.

- Beşiktaş, Bayer Leverkusen ile yapacağı (B) Grubu son maçı için Almanya'ya gidiyor.

22- Güney Kore'nin Seul takımıyla anlaşan teknik direktör Şenol Güneş, İstanbul'da basın toplantısı düzenliyor.

23- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Beşiktaş ile Gaziantep Şahinbey Belediyesi, İstanbul'da karşı karşıya geliyor.

24- TMOK Başkanı Togay Bayatlı'nın davetlisi olarak İstanbul'a gelen Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Leonid Tiagachev, İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

25- Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yarın 128. maçına çıkacak.

- Sarı - lacivertliler, bugüne dek yaptıkları 127 maçın 40'ında galip gelirken, 70'ini ise yitirdi.

AA


12 ARALIK 2006 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de GANA'nın ülkemize DE Akredite Roma Büyükelçisi Charles Agyei - Amoama güven mektubu gönderecek, saat 15.15'te İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal ile uluslararası sergiler bürosu başkanı Jianmin WU ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 15.40'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki başkanlık divanı üyelerini kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 13.30'da YOYAV'ın düzenlediği dayanışma haftası törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup toplantısına, saat 14.00'te Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısına katılacak.

TBMM Gündemi

- AK Parti Grup toplantısı saat 11.00'de yapılacak.

- Anavatan Partisi Grup toplantısı saat 12.00'de yapılacak.

- CHP Grup toplantısı saat 13.00'te yapılacak.

- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı 15.00'te yapılacak.

Komisyonda Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası ile ilgili yasada değişiklik teklifi ele alınacak.

- TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, saat 11.00'de Uluslararası Ceza Dairesi Başkanı (UCD) Yargıç Phillppe Kisch ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 10.00'da Türkiye-Yeni Zelenda Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 13.00'te Sanayi Odaları Konsey toplantısına katılacak, saat 16.00'da Yeni Zelenda Ticaret ve Savunma Bakanı Phil GOFF ile görüşecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.30'da Filistin Ulaştırma Bakanı Ziyad Zaza ile görüşecek.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 13.30'da YOYAV tarafından düzenlenen ödül törenine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 13.30'da TOBB tarafından düzenlenen Sanayi Odaları Konsey toplantısına, saat 14.00'te Coğrafi İşaret Tescilli Türk El Halıları sergisine katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 14.00'te Yeni Zelenda Ticaret, Savunma, Silahsızlanma ve Silah Denetimi Bakanı Philip Bruce ile görüşecek.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, saat 20.30'da havayoluyla Adana'ya gelecek. Her iki bakan da Çarşamba günü bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde saat 17.00'de "Alman Seyahat Pazarında Türkiye" konulu bir toplantıya katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de Mersin Esnaf Odaları Birliği ve Mersin Şoförler Odası yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, saat 11.00'de partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılacak.

- Türkiye Müdafaa-Hukuk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kutluay Öktem, saat 11.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, YOYAV tarafından saat 13.30'da plaket verilecek.

- TİM ve ATO tarafından saat 13.30'da ihracatın katma değerinin arttırılmasına yönelik seminer düzenlenecek.

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, saat 10.30'da yerli malı haftası törenlerine katılacak.

- İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, saat 13.00'te basın açıklaması yapacak.

- BIE Başkanı Wu Jianmin ve BIE Genel Sekreteri Vicente G. Loscertales, saat 16.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde, saat 12.00'de böbrek ve idrar yolu taş kırma operasyonu yapılacak.

- Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, saat 15.45'te Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Elisa Sionides ile görüşecek.

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, saat 11.00'de dar gelirli vatandaşlara yardım törenine katılacak.

- Türkiye Kamu-Sen'in desteğiyle Türk İmar-Sen, saat 12.45'te 2007 yılı bütçesini protesto edecek.

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Tüm Emekliler Sendikası tarafından saat 12.45'te Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapılacak.

- TSE Başkanı Kenan Malatyalı, saat 15.00'te Dünya Boks Şampiyonu Hasibe Erkoç'u ve Dünya Üçüncüsü Şemsi Yaralı'yı kabul edecek.

- Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, saat 10.30'da AB liderlerine ve Avrupa Parlamentosu üyelerine kart gönderecek.

- Türk Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şubesi tarafından saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, makamında saat 12.00'de Krasnodar Eyaleti Valisi Alexander Nikolayevich Tkachev ile biraraya gelecek.

- İnsan Hakları Derneği, Bağcılar Meydanı'nda saat 13.00'te "Halklarınızı Biliyor musunuz" başlıklı broşür dağıtımı yapacak.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde saat 18.00'de işçi sözleşmelerinin imzalanması törenine katılacak.

- Emekli-Sen, İstanbul Defterdarlığı önünde saat 12.00'de bir basın açıklaması düzenleyecek.

- Diyarbakır'da askeri lojmanlardaki dünkü patlamanın ardından yıkılan binanın enkazında arama - kurtarma çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatlarını kaybedenler için sabah saatlerinde 7. Kolordu Komutanlığında tören yapılması bekleniyor.

- Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıklayan emekli albay Fethi Kormaz, Van Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulanan Saçıbeyaz Cafe'sinde saat 11.00'de basın açıklamase'fctfi Kırdar Kongre ı yapacak.

- Akdeniz Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği tarafından Adana Hilton Oteli'nde narenciye konulu bir toplantı düzenlenecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

İtalyan mahkemesinde ötenazi davası

- İtalya'da kas erimesi hastalığına yakalanan bir kişi mahkemeye ötenazi başvurusunda bulundu.

İsrail Başbakanı Olmert'in Almanya temasları

- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Alman meslektaşı Angela Merkel ile biraraya gelecek.

BM İnsan Hakları Konseyi'nde Darfur görüşmesi

- BM İnsan Hakları Konseyi'nin 47 üyesi, Darfur konusunu görüşmek üzere özel bir oturumda biraraya geliyor.

Litvinenko'nun ölümünün ardından

- Rus eski ajanlarından Alexander Litvinenko'nun ölümünün ardından başlatılan soruşturma genişletilerek, sürdürülüyor.

Rusya - AB enerji işbirliği

- Rusya Enerji Bakanı Viktor Khristenko, Rusya-AB işbirliği konulu bir basın konferansı düzenliyor.

Sınırtanımayan Gazeteciler Örgütü basın ödüllerini dağıtıyor

- Sınırtanımayan Gazeteciler Örgütü, öldürülen Rus gazeteci Anna Politkovskaya ve İsveçli gazeteci Martin Adler adına hazırlanan basın ödüllerini dağıtıyor.

Orhan Pamuk, Stockholm'de öğrencilerle

- Nobel ödüllü yazar Orham Pamuk, Stockholm'de okul çocuklarıyla biraraya geliyor.

A-380 uçuş sertifikasını alıyor

- Havacılık devi Airbus'ın ürettiği dünyanın en büyük sivil uçağı A-380, ABD ve Avrupa otoritelerinden uçuş sertifikası alıyor.

SPOR GÜNDEMİ

- UEFA Kupası'nda 13 Aralık Çarşamba günü Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı, saat 13.50'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelecek.

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Eintracht Frankfurt maçıyla ilgili Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi'nde saat 16.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Fenerbahçe de, saat 17.00'de ilk 15 dakikası basına açık yapacağı antrenmanla Eintracht Frankfurt maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

- Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Friedhelm Funkel, saat 18.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Alman ekibi de, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

- Beşiktaş, UEFA Kupası'nda Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla oynayacağı maç için saat 15.00'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Köln'e gidecek.

- Güney Kore'nin FC Seoul takımıyla anlaşmaya varan Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, saat 12.00'de Polat Renaissance Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- TMOK Başkanı Togay Bayatlı'nın davetlisi olarak İstanbul'a gelen Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Leonid Tiagachev, İstanbul'da, saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş Cola Turka, ULEB Kupası'nda B Grubu'ndaki 7. maçında İtalya'nın Snaidero Basket Udine takımıyla İstanbul'da, saat 19.00'da karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber