Genelkurmay Başkanı Org. Özkök, "bedelli askerlik için uygun bir zaman değil"

Haber Giriş : 13 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Org. Özkök, gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Özkök, `bedelli askerlik` için ``Uygun bir zaman olduğunu düşünmüyorum`` dedi.

BEDELLİ ASKERLİKTEN BEKLENEN PARA GELMİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, son günlerde kamuoyunun gündeminde geniş yer tutan ``bedelli askerlik`` konusuna da bir soru üzerine açıklık getirdi.

Orgeneral Özkök, Silahlı Kuvvetler`in her celp döneminde ihtiyaç ile kaynak arasında dengeyi gözettiğini vurguladı. Eğer ihtiyaç ile kaynak arasında kaynak tarafında fazlalık var ise bunu belirli yollarla eritildiğini, örneğin Milli Eğitim Bakanlığı`ndan gelen öğretmenlerin askerliği öğretmen olarak yaptıklarını anlatan Orgeneral Özkök, bu durumda bedelli askerliğin de gündeme gelebildiğini kaydetti.

Bugüne kadar bedelli askerlikle ilgili yasalarda faydalanabilecek durumda olanların 40 yaş altında yüzde 15`inin, 40 yaşın üzerinde ise bundan daha azının başvurduğunu bildiren Orgeneral Özkök, beklenen maddi imkanın sağlanamadığını ifade etti.

Orgeneral Özkök, 1999`daki bedelli askerlik uygulamasında 1 milyar Alman Markı sağlandığını, daha öncekilerin ise 500 milyon markın altında kaldığını vurguladı.

Son dönemde askerlik süresinin kısaltıldığını anımsatan Orgeneral Özkök, ``Kaynak, ihtiyacı ancak karşılayabilecek durumda. Bedelli askerliğin uygun olduğunu düşünmüyorum`` dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber