Kars'ta FETÖ'cüler darbeciler gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2016 03:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta FETÖ'cüler darbeciler gözaltına alındı

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi
- Kars'ta FETÖ'cü darbe girişiminde bulunan birer yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, asteğmen ile 7 uzman ve 6 er askerin gözaltına alınmasıyla toplam gözaltı sayısı 22'ye ulaştı
- Gözaltına alınanlarla birlikte 1 tank, 1 zırhlı araç ve 19 silaha da el konuldu

Kars'ta FETÖ'cü darbe girişimine katılan 22 askeri personel gözaltına alınırken, birer tank ve zırhlı araca da el konuldu.

Alınan bilgiye göre, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli birer yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, asteğmen ile 7 uzman ve 6 er FETÖ'cü darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Kars Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlarla birlikte 1 tank, 1 zırhlı araç ve 19 adet silaha da el konulurken tank ve zırhlı araç Kars Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Bazı vatandaşlar gözaltına alınan askerleri darp etmek istedi ancak araya emniyet ekipleri girdi.

Daha önce yapılan operasyonda 3 binbaşı ve 1 yarbay gözaltına alınmıştı.


İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi
- Kars'ta FETÖ'cü darbe girişiminde bulunan 3 binbaşı ve 1 yarbay gözaltına alındı

Kars'ta FETÖ'cü darbe girişimine katılan 4 rütbeli gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 9. Kolordu Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Ferhat Demircan, Binbaşı Musli İpekliler, Binbaşı Erdinç Serçe ve Yarbay Ali Ercan Ormanlıoğlu FETÖ'cü darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Kars Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındı.

Gözaltı sırasında vatandaşlar, askerlere linç girişiminde bulunmak istedi ancak emniyet birimleri müdahale ederek olayı engelledi.

Kars Emniyet Müdür Faruk Karaduman, Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyerek olayları takip etti.

Kars'ta Emniyet Müdürlüğü görevlileri ilin bütün noktalarında güvenliği sağlamış durumdayken, ilerleyen saatlerde gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber