Din adamlarından darbeye ortak tepki

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, Türk Musevi Cemaati Hahambaşısı Haleva, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Kadim Cemaati Ruhani lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin ve Türkiye Süryani Katolik Patriği Vekili Yusuf Sağ, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ortak bildiri yayımladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Temmuz 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Din adamlarından darbeye ortak tepki

Açıklamada, "Bizler Musevi, Hristiyan ve Müslüman vatandaşlarımızın dini temsilcileri olarak ve cemaatlerimizle birlikte güzel ülkemizin ve dünyamızın huzurunu bozan ve çok sayıda vatandaşımızın sevdiklerini ellerinden alarak dayanılması güç acılara sebep olan terör olaylarından dolayı derin üzüntü duymaktayız" ifadeleri yer aldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kimden ve nereden gelirse gelsin, terör ve şiddet asla meşru gösterilemez ve savunulamaz. Bir insan öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir ve inananlarca asla tasvip edilemez. Bizler terör ve şiddetin kesinlikle önlenmesi, ülkemizde bütün dünyada sevginin, adaletin hakim olması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu saygıdeğer kamuoyuna açıklarız."

Gün birlik dayanışma günüdür

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı açıklamada, "Dün gece, kırk yıldır bu topraklarda din görüntüsü altında fitne fesat ve husumet tohumlarını ekenler, bilsinler ki milletimize çok büyük zarar vermiştir. Aklını, izanını, ruhunu başkalarının emrine veren bu paralel yapı, en büyük ihaneti de bir kez daha yüce dinimize, hak, adalet ve merhamet dini olan yüce İslam'a vermiştir. Bugün millet olarak hepimiz için birlik günüdür, gün dayanışma günüdür" dedi. Görmez, "Herkes bilsin ki bizim vazifemiz, sadece namaz kıldırmak değildir. Bizim vazifemiz aynı zamanda tarih boyunca mazlumların umudu olmuş aziz milletimizin maneviyatını ayakta tutmaktır. İstiklal ve bağımsızlığımız için çaba göstermek, iman vazifemizdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber