Moskova'da Türk müsteşar bıçaklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Anıl Çiçek, pazar akşamı Moskova'nın merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Rus haber ajansı RİA-Novosti, güvenlik birimlerine dayanarak verdiği haberde, pazar akşamı yanında bayan arkadaşıyla bir restorandan çıkan Çiçek'in, kimliği belirsiz kişiler tarafından bıçaklandığını duyurdu.

Çiçek'in restorandan çıktıktan sonra yanındaki bayan arkadaşının çantasının kaybolduğunu fark ettiği belirtilen haberde, restorana geri dönen çiftin tüm aramalara rağmen çantayı bulamadığı kaydedildi.

Türk diplomatın restoranda yaptığı araştırma sırasında kaybettikleri çantanın benzerini taşıyan bir çiftin dışarı çıktığını görünce 2 şüpheliyi takip etmeye başladığı belirtilen haberde, ancak sokakta durdurduğu Rus çiftiyle yaptığı görüşmede çantanın kendilerine ait olmadığını öğrendiği ifade edildi.

Ancak Türk diplomatın bu hareketine sinirlenen Rus vatandaşı, cebinden çıkardığı bıçakla Çiçek'i yaralayarak olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan Çiçek ameliyat edildi.

Moskova'daki Sklefasovskiy hastanesinde bulunan Çiçek,yaptığı açıklamada, ameliyat olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Çiçek'in, babasının kalp rahatsızlığı dolayısıyla ailesine konuyla ilgili bilgi verilmemesini istediği, ancak olayın Rus basınına yansıması üzerine Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği yetkilileri aileyi arayarak Çiçek'in başına gelen olay ve sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı Moskova Yönetimi Basın Sözcüsü Sergey Trudnikov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın kaybolan bir çanta ve sonrasındaki gelişmeler yüzünden meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Saldırganlar bir kadın ve bir erkek. Erkek olan 25-27 yaşlarında, 1.70 boyunda kumral biri. Yanındaki 20-23 yaşlarındaki kadın da sarışın uzun boylu. Bu iki kişinin Moskova dışında bir kentten olduğunu tahmin ediyoruz. Güvenlik güçleri saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber