Banka promosyonuna ilişkin MEB yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savı :B.08.0.İMD.Ü.26.10 ....12 2006
Konu : Banka promosyonu.

Bilindiği üzere bankalarla, oku! ve kurumlanınız arasında çalışanlarımızın maaş ve diğer ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapılabilmesi için maaş ödeme protokolleri düzenlenmektedir. Bankalar, yapılan bu protokoller karşılığında sunacakları bankacılık hizmetlerinin dışında ilgili kurumlara "promosyon" adı altında aynî veya nakdi ek mali imkanlarda sunabilmektedirler.

Sunulan bu ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin herhangi bir hukuki düzenleme bulunmamakla birlikte, uygulamada bu imkanların kurum hizmetlerine tahsis edilebileceği gibi çalışanlara da paylaştınlabilmesi söz konusudur.

Uygulama birliğinin sağlanabilmesi amacıyla Bakanlığımıza bağlı İl ve İlçe Müdürlükleri ile okul ve kurumlarımızda görevli personelin; Aylık ve diğer özlük haklarının ödenmesi için yapılan maaş protokolleri gereğince sağlanan ek mali imkanların %30 unun okul ve kurumlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında, geri kalan %70 inin ise çalışan personelimize dağıtımının sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber