Müsteşarın mahkumiyet kararı bozuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen'i ?görevde keyfi muamele? suçundan mahkum eden Yargıtay 4. Ceza Dairesinin kararını, beraat verilmesi gerektiği yönünde bozdu.

Ceza Genel Kurulu, İsen'in, Yargıtay 4. Ceza Dairesinin kararını temyiz başvurusunu sonuçlandırdı. Kurul, İsen hakkında, eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ?görevde yetkiyi kötüye kullanma? suçunu düzenleyen 228. maddesi uyarınca, sonuç olarak bin 650 YTL adli para ve 5 ay memuriyetten men cezasıyla bu cezaların ertelenmesine ilişkin kararı, esastan bozdu.

Kurul, suçun unsurları oluşmadığından İsen'in beraat etmesi gerektiğine işaret etti.

DAVA SÜRECİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Nafiz Şahin'in Bakü Kültür Müşavirliği görevinden alınarak bakanlık APK uzmanlığına atanması işleminin yürütmesinin, Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından durdurulduğu belirtilmişti.

Mahkeme kararının tebliğinin ardından Şahin'in Hakkari il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atandığı anlatılan iddianamede, bu işlemin yargı kararına şeklen uyma olduğu, esasen yargı kararının uygulanmadığı belirtilmişti. İddianamede, Şahin'in müşavirlikten alındıktan sonra genel müdür yardımcılığı ya da dengi bir kadroya atanması gerektiği yönündeki idare mahkemesi kararına yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber