Tren için internetten yer ayırtılabilecek, PTT'den de bilet alabileceğiz

Haber Giriş : 13 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD, bilgisayar teknolojilerinden yararlanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde, internetten rezervasyon yer ayırtılabilecek, PTT`den de bilet alınabilecek.

TCDD bilgi ve iletişim çağında, tüm yaşantıda etkin hale gelen bilgisayar teknolojilerinden daha fazla yararlanmak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Kurum, bunlardan birisi oluşturan bilet satış ve rezarvasyon projesini geçtiğimiz günlerde gündemine aldı. Yenilenen sistemde, gişelerin daha hızlı çalışması ve acentelerin doğrudan ana sisteme bağlanarak bilet kesmesi hedefleniyor. Yeni proje ile yolcular; kurumun internet adresinden girerek trenlerdeki boş yer durumunu görebilecek, rezervasyon yaptırılabilecek ve kredi kartıyla on-line olarak bilet satın alabilecek. TCDD, PTT ve diğer özel kuruluşlardan bilet satışının yapılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca, anahat yolcu trenlerinde ve bölgesel trenlerde el bilgisayarı ile bilet satışı, kontrolü ve kredi kartından ücret tahsilatı konularında da çalışmalar devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülen projede; kondüktörler tren hareket halindeyken trenin durumu hakında iletişim sağlayarak trenlerin daha etkin ve daha verimli çalışmasını sağlayacaklar.

1 Mayıs 2005`de hayata geçirilmesi hedeflenen bir başka proje ise ``Vagon, Yük, Bakım Takip ve Stok Yönetimi`` adını taşıyor. Proje ile tüm yükler, vagonlar, çeken ve çekilen araçlar ile stoklar on line olarak takip edilecek. Ayrıca, tüm bölgeler, atölyeler, istasyonların büyük bir kısmı, depolar, ambarlar, limanlar genel müdürlük ile on line bağlantıya geçmiş olacak.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber