Mail'deki ?tarikatçı başbakan'a dava

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği elektronik postada, ?Benim tarikatçı başbakanım? ifadesini kullanan Kenan Akkuş isimli vatandaş hakkında, Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kenan Akkuş'un 17 Temmuz 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği elektronik posta nedeniyle, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin şikayetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından dava açıldı. İddianamede, şüpheli Kenan Akkuş'un ?elektronik posta yolu ile Başbakan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte somut fiil ve olguları isnat ederek, kamu görevlisine hakaret ettiği? savunuldu.

İKİ YIL HAPSİ İSTENDİ

İddianamede Akkuş'un elektronik postasında, ?Bu memlekette, başbakandan hesap soracak kaç delikanlı kaldı? Benim yalancı başbakanım, benim tarikatçı başbakanım? ifadelerine yer verildiği belirtildi.

İki yıl hapis cezası istenen Akkuş hakkında ayrıca, TCK'nın 53'üncü maddesinde yer alan ?belli haklardan yoksun bırakılması?na ilişkin yaptırım da uygulanması istendi. Akkuş mahkum olursa, kamu görevi, dernek ve vakıf yöneticiliği yapamayacak. Kenan Akkuş karara göre, seçme ve seçilme hakkını da kaybedebilecek. Mersin Erdemli'de esnaflık yapan Akkuş'un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber