Silahlanma'ya tepki: İç barışa büyük tehdit olur

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şeref Malkoç'un, halkın ruhsatlı silah almasının önündeki engellerin kaldırılması önerisi tartışma yarattı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silahlanma'ya tepki: İç barışa büyük tehdit olur

DAHA ÇOK KATLİAM DEMEK'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Bu öneri, zaten zor bir süreç geçiren devletin meşru kurum ve kuruluşlarını daha da itibarsızlaştırmaya çalışmaktan başka bir şey değil. Bireysel silahlanmanın önünü açmak, bunu teşvik etmek iç barışa çok büyük bir tehdit oluşturur. Bu, kişilerin devlete güvenini zayıflatır. Kendisini koruyamayan ya da devletten korunmayı kendisine ilke edinen bir toplum yaratma çabası olur. Evlerde ne kadar çok silah o kadar çok cinnet, katliam, intihar, kaza ve o kadar çok toplumsal olaylarda kolayca kontrolden çıkan kitleler demektir."

'MİLİS GÜÇ MÜ'

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: "Bir milis gücü mü oluşturmak istiyorsunuz? Silahı kimlerin nasıl kullanacağı kanunlarımızda açık şekilde yazılmıştır. Devletin askeri ve polisi dışında kimse silahlanıp da 'Ben filan hadiseye karşı çıkacağım' diyemez. Bu büyük tehlikelere gebe bir durumdur."

'Hukukçuyum, ne söylediğimi biliyorum'

ŞEREF Malkoç, Hürriyet'in sorusuna karşılık yorum yapmak istemediğini belirterek "Ben hukukçuyum, ne söylediğimi bilen bir insanım. Benim söylediğim şey hukukun içinde, tümüyle meşru bir şey" dedi.

'Milletin meşru müdafaa hakkı için...'

Malkoç, önceki gün TRT 1 canlı yayınında "Darbeye teşebbüs edenlere karşı milletin meşru müdafaa hakkını korumak için ruhsatlı silah verilmesinin önünün açılması lazım" demişti.

Turan YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber