Halk düşmanlarına ders olsun

15 Temmuz gecesi darbeye girişen cuntacılar korsan bir bildiri ile sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ancak 'Başkomutan' Erdoğan'ın 'Sokağa çıkın' çağrısıyla halk meydanlara akın etti, tankların önüne yatarak darbeye direndi ve mutlak bir zafer elde etti. Edebiyat dünyası, darbelerin 'halk düşmanı' yanına dikkat çekti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halk düşmanlarına ders olsun

TANKIN ÜZERİNE ÇIKMAK İSTEYEN AYDINLAR NEREDE!

Tarihçi Cemil Koçak: Son otuz yıldan beri her fırsatta 'darbe olursa tankın üzerine çıkarım' diyen "aydınlar"ın her zaman yaptıkları gibi (!) sosyal medyada tankın üzerindeki fotoğraflarını paylaşmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

YAZAR ÖMER LEKESİZ: SÖMÜRGENİN SONU

O gece, 250 yıllık sömürge mantığı parçalanmıştır. İstiklal duygusu yerleşik halegelmiştir. FETÖ devletin tüm birimlerini örümcek ağı gibi sardı. FETÖ'nün neler yapabileceği, öncelikli olarak bürokrasi tarafından ve kimi çevrelerce bilinmek istenilmiyor, Pensilvanya'daki liderinin ihanette, melanette mümkün olabilecek en alçak seviyeye inebileceğine inanılmıyordu.

MUSTAFA ARMAĞAN: 140 YILLIK OYUN BİTTİ

Tarihçi Cevdet Paşa "Eğer Sultan Abdülaziz darbecilere direnebilseydi oyunu bozabilirdi" demiştir. İşte 140 yıl sonra oyun bozuldu. Bunca darbe ve darbe girişimi bünyemizin üzerinden silindir gibi geçtikten sonra dövüle tokatlana demokrasinin ve meşru yönetimin nasıl savunulacağını öğrendik.

YAZAR BEŞİR AYVAZOĞLU: KABUSTAN UYANDIK

Halkımızın sokaklara dökülüp destansı bir cesaretle tankların üzerine çıkarak, devletin kurumlarına canlı kalkan olarak darbenin akamete uğramasında büyük bir rol oynadığını görünce kendi kendime 'Darbeler devri asıl şimdi bitti' dedim. Bir asker, silahını korumakla yükümlü olduğu halka nasıl doğrultabilir? Halk, kendi iradesine ve geleceğine sahip çıktı.

YAZAR CEMAL ŞAKAR: SANATÇILAR NEREDE?

Halkın temsil ettiği değerlere yönelik bu nefret yine acımasızca kendini gösterdi. Ama bu kez halkın emanetine sahip çıkacağını hesaplayamadılar. Halk sesini yükseltti, iradesini ortaya koydu. Şimdi sıra sanatçılarda. Bakalım onlar bu yükselen sese kulak verecekler mi yoksa duymazdan mı gelecekler?

YAZAR CİHAN AKTAŞ: HALK DÜŞMANLARI

Halk iradesine sahip çıktı ve karanlık odakların emellerine izin vermedi. Darbeler halk düşmanlığıdır. Oligarşilerden çok çektik ama yaşadıklarımızdan ders aldığımız çıktı ortaya. Toplum olarak rüştümüzü ispatladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesareti darbenin akamete uğramasında önemli rol oynadı. Diyanet ve medyanın tavrı da halkın moralini yüksek tuttu.

ŞAİR YAZAR ALİ URAL: HALK DARBEYİ GÖMDÜ

Siyasi görüşü ne olursa olsun yüz binlerce Türk vatandaşı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında birleşip demokrasiyi gömmeye çalışan darbeyi tarihe gömdü. Bu, Türk vatandaşının büyük ve hür bir millet olduğunun göstergesidir. Bakalım dünya 'Türk Demokrasi Savaşçıları' olarak yüceltebilecek midir canları pahasına tankların önüne atan bu kahramanları.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber