Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Osmaniye çevreleri ile Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve Hatay'ın kuzey kıyı kesimlerinin (İskenderun ve Dörtyol) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

HAVA SICAKLIĞI :Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber