YÖK, bütün dekanların istifasını istedi

Yükseköğretim Kurulu, bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, bütün dekanların istifasını istedi

YÖK, bütün dekanların istifasını istedi
-Yükseköğretim Kurulu, bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istedi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istedi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, YÖK'ün bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istediği bildirildi. Dekanların bin 176'sının devlet, 401'inin vakıf üniversitesinde bulunduğu bildirildi.

YÖK'ün bu talebi sonrasında tüm rektörler, dekanların istifasını almaya başladı


GİRESUN:

YÖK'ün dekanların istifasını istemesi
- Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun: 11 dekanın görevinin sonlandırılması için YÖK'e gerekli talep yazısını gönderdik. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversite bünyesindeki 11 dekanın görevlerinin sonlandırılması için YÖK'e talep yazısı gönderdiğini bildirdi.

KOCAELİ

- Kocaeli, Gebze Teknik ve Abant İzzet Baysal üniversitelerinde 30 dekan istifasını sundu. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talimatı doğrultusunda üniversite bünyesindeki 16 dekanın istifasının gönderildiğini bildirdi.

ANTALYA

- Süleyman Demirel ile Mehmet Akif Ersoy üniversitelerinde görevli 28 dekan istifasını sundu. Süleyman Demirel Üniversitesi ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde görevli 28 dekan istifasını sundu. Sunulan istifalar, rektörlüklerce değerlendirilerek karara bağlanacak.

KIRŞEHİR

Kırıkkale, Bozok, Ahi Evran ve Cumhuriyet üniversitelerinde 45 dekan istifasını sundu

- Cumhuriyet Üniversitesinde 16, Kırıkkale Üniversitesinde 12, Bozok Üniversitesinde 9, Ahi Evran Üniversitesinde 8 dekan istifasını sundu.

SAMSUN

Çankırı, Çorum ve Amasya'daki üniversitelerin dekanlarının tamamı, Samsun'daki üniversitenin fakültelerinin dekanlarının da bazıları istifalarını sundu.

Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) Türkiye genelinde bin 577 dekanın istifasını istemesinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan istifalarını rektörlüğe sundu.

KIRIKLARELİ

Kırklareli Üniversitesi'nde (KLÜ) 7 dekanın istifası istendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, YÖK'ün isteği üzerine Kırklareli Üniversitesi'nden Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Turizm, İlahiyat, Mimarlık, Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin dekanlarının istifası istendi.

İZMİR

Alınan bilgiye göre YÖK'ün bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istemesi sonrası Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 13'er, Katip Çelebi Üniversitesi'nden ise 12 dekan, istifalarını sundu.

ŞANLIURFA

- Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, İnönü, Adıyaman ve Harran üniversitelerindeki tüm dekan ve dekan vekilleri istifalarını sundu.

TEKİRDAĞ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, YÖK'ün isteği üzerine Namık Kemal Üniversitesi'nde biri yönetim kurulu üyesi, 9'u dekan 10 kişinin istifası istendi. Dekanların görevinin sonlandırılması için YÖK'e talep yazısının gönderileceği bildirildi.

BURSA

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talebi üzerine, Uludağ, Eskişehir Osmangazi, Anadolu, Yalova, Dumlupınar, Bilecik Şeyh Edebali, Çanakkale Onsekiz Mart ve Balıkesir üniversitelerinden 87 dekanın istifalarının alınmaya başlandığı bildirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, YÖK'ün bütün dekanların istifasını istemesini, yeniden değerlendirme için doğru bir yaklaşım olduğunu dile getirdi. Yücel Acer, şunları dile getirdi: "Dekanları üniversite rektörlüğü teklif ediyor ama atamasını YÖK yapıyor. Dolayısıyla bazen rektörler istemese de bazı dekanlarla çalışmak zorunda kalıyorlar. YÖK tarafından atandığı için veya açık somut bir gerekçe olmadığı zaman bazen YÖK'ün görevden almasında bazen sıkıntılar olabiliyordu. Ama burada tabi somut bir tehdit ve tehlike var. YÖK, her bir dekanlığın yeniden gözden geçirilmesini düşünmüş. Bence bu doğru bir süreç. Her bir dekan tekrar, bu anlamda, bu paralel yapılanma ve diğer şebekelerle bağlantısı anlamında tekrar gözden geçirilecek ve tekrar bir süreç yaşanacak. Bizim üniversitemizde aslında öyle bir sıkıntı yok ama YÖK'ün tamamını gözden geçirmesi de doğru bir yaklaşım. Bence en azından sorunlu olan yerlerde bu sorunların giderilmesi anlamında doğru bir süreç."

SİNOP

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talebi üzerine, Sinop Üniversitesinde görevli 8 dekan görevlerinden istifa etti.

Alınan bilgiye göre, YÖK'ün talebinin ardından Sinop Üniversitesinin Boyabat İktisadi ve İdari Birimler, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, İlahiyat , Mühendislik ve Mimarlık, Su Ürünleri ve Spor Bilimleri fakülteleri dekanları istifalarını sundu.

Üniversite yetkililerince, İlahiyat Fakültesi dekanlığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın rektörlük görevine ise devam ettiği belirtildi.

YALOVA

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talebi üzerine Yalova Üniversitesinde 5 dekan istifasını verdi.

Yalova Üniversitesinden yapılan açıklamada, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihangir Akın, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Hayri Eren, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu'nun rektörlük makamına istifalarını sunduğu bildirildi.

Öte yandan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, YÖK'ün yürüttüğü bazı soruşturmaların selameti açısından açığa alınmıştı.

ANKARA

YÖK, istifası istenen bin 577 dekanın, istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin Kurul tarafından kabul edildiğini duyurdu.

YÖK'ten yapılan açıklamada, YÖK'e iletilen bütün üniversite dekanlarının istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin karara bağlandığı bildirildi.

Açıklamada, "Bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük teklifleri Başkanlığımıza iletilmiş, bu talepler YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmek suretiyle karara bağlanmıştır. Devletimizin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan tüm üniversitelerimize bu konuda göstermiş oldukları işbirliği dolayısıyla teşekkür ederiz. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde en kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemleri gerçekleştirilecektir." bilgisi paylaşıldı.

KASTAMONU

Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) 10, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) de 12 dekan, istifasını sundu.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talimatı doğrultusunda üniversite bünyesindeki fakültelerde görevle dekanların istifalarının istendiğini belirtti.

Aydın, bu kapsamda üniversite bünyesindeki 10 fakültenin dekanının YÖK'ün çağrısına uyarak istifasını sunduğunu bildirdi.

ÖMÜ'de ise 18 dekandan 3'ü istifalarını dün vermişti. Bugün 9 dekan daha istifalarını rektörlüğe sundu, diğerlerinin de sunması bekleniyor.

OSMANİYE

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talebi üzerine Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) toplam 38 dekan istifa etti.

OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Türk, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cafer Kayadelen, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Eyyüp Tel, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Elif Derya Übeyli ile İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Büyükalaca istifalarını verdi.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bugün itibarıyla Mersin Üniversitesinde görev yapan 16 dekanın Rektörlük makamına istifasını sunduğu belirtildi.

ÇÜ'de de mevcut 17 dekanın istifa ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber