Engellilere maaş bağlamada kolaylık...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 10:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Engellilere aylık bağlanması için gerekli olan sağlık kurulu raporlarındaki onay süreci kısaltılıyor. Böylelikle, 30 binden fazla özürlünün, sağlık kurulu raporlarının onaylanamaması sebebiyle alamadıkları maaşları en kısa sürede bağlanmış olacak.

Kurul sayısı artıyor

2007 Bütçe Tasarısına eklenen bir hükümle, engellilerin sağlık raporlarını karara bağlayan sağlık kurulu sayısı artırılacak. Mevcut düzenlemede, yer alan ?tam teşekküllü hastanelerden alınan sağlık kurulu raporları, merkezde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TC Emekli Sandığı tarafından görevlendirilecek üç uzman hekimden oluşan bir Sağlık Kurulunca karara bağlanır' hükmünde geçen ?Bir sağlık kurulunca? ifadesi de ?sağlık kurullarınca? şeklinde değiştirildi. Bu değişiklikle engellilerin aldıkları özürlülük raporu konusunda karar verici durumda bulunan makamların sayısı artırılacak. Düzenlemeye göre, engelliler raporlarının onaylanması için tek bir makamı beklemeyecek. Böylelikle Sağlık Kurulu kararını bekleyen 30 binden fazla engellinin mağduriyeti de giderilmiş olacak.

Derman olacak

Uygulama ile engellilerin yaşadığı sıkıntıların önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, ?Yeni düzenleme, 30 binden fazla engellinin özürlülük maaşı alabilmesi için onaylanması gereken raporlala ilgilidir. Bu düzenleme çıktıktan sonra, çok hızlı şekilde ve çok sayıda sağlık kurulu oluşturulmalıdır ki bekleyen 30 binden fazla engellinin derdine derman olsun? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber