Karanlık olaylarda cunta izleri

Türkiye'deki karanlık eylemlerin FETÖ'yle bağlantısı mercek altına alındı. Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümü, Dink cinayetinde polisleri aklayan rapor yazılması, son olarak da Rus uçağını düşüren pilotların Erdoğan'a suikasta katıldığının belirlenmesi şüpheleri FETÖ'ye çevirdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Temmuz 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karanlık olaylarda cunta izleri

Darbe yapmak isteyen Cunta operasyonlarında gözaltına alınan isimler, Türkiye'yi sarsan olaylardaki FETÖ bağlantısını da gündeme getirdi. BBP lideri Muhsin Yazıcoğlu'nun şüpheli helikopter kazasında GPS cihazını sökerek delilleri kararttığı iddia edilen Aydın Özsıcak, gazeteci Hrant Dink suikastinde delilleri kararttığı iddiasıyla tutuklanan FETÖ'cü emniyet müdürlerini aklayan rapor yazdığı belirtilen Mehmet Canoğlu, Suriye sınırında Rus uçağını düşürülmesine katılan ve ismi açıklanmayan pilotlar, cuntanın darbe girişiminin yanı sıra daha önceki eylemleri açısından da mercek altında.

FETÖ'CÜ MÜDÜRLER

15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alınan kamu görevlileri arasında yer alan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Canoğlu, Hrant Dink cinayetinde emniyet güçlerinin ihmalinin bulunmadığı yönündeki raporu hazırlayan müfettişlerden biriydi. 2015 yılında Denizli Vali Yardımcılığı'na atanan Canoğlu, üç ay önce de geçici görevle Kırıkkale Vali Yardımcılığı yapmaya başladı. Mülkiye Başmüfettişi olan Canoğlu, Hrant Dink cinayetinde emniyet görevlilerinin ihmali olup olmadığı yolundaki soruşturmada görev aldı, emniyet görevlilerinin olayda ihmali bulunmadığı yönünde rapor hazırladı.

RUS UÇAĞI...

Rus uçağını düşüren pilotların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Marmaris'te kaldığı otelde düzenlenen suikaste katıldığı ve gözaltına alındığı iddia edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Rus uçağını düşüren pilotların gözaltına alındığına dair haber üzerine yaptığı açıklamada "Bu şekilde haberler var ama teyit edilmiş değil" dedi. Soruşturmayı yürüten Savcı Berkant Karakaya, Rus uçağının düşürülmesini darbeye karışan askerlerin Türkiye'yi zor durumda bırakmak için yaptığına yönelik duyumlar üzerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan olaya karışan pilot veya subayların isimlerini istedi.

Yazıcıoğlu'nun şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybettiği kaza ve yardım ekiplerine ilişkin soru işaretleri de giderilemedi. Şüpheleri aydınlatacak olan helikopterin Global Positioning System (GPS) sistemini söken asker Aydın Özsıcak, şüphelerin üzerinde toplandığı isimler arasında yer aldı. Özsıcak'ın cunta üyesi olarak gözaltına alınan askerler arasında yer alması, FETÖ'nün kamuoyunun gözünde kaza değil suikast olan Yazıcoğlu'nun ölümündeki rolünü de gündeme getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber