Hain generale imamdan talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminin Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda planlandığı, askerlere sivil bir öğretmen tarafından talimat verildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Temmuz 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hain generale imamdan talimat

LEVENT ALBAYRAK

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 1981'den bu yana Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığını önemli bir komuta merkezi olarak kullandığı, "üssün imamı"nın şu anda firari olan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu olduğu belirlendi. Başçavuş Kuzu'nun FETÖ üyesi generallere dahi talimat verdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik düzenlenen operasyonu da daha önce birlikte görev yaptığı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile 2. Ana Jet Üssü Komutanlığında planlandığı ortaya çıktı.

FETÖ'yü İTİRAF ETTİLER

Marmaris'teki operasyona katılan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığındaki astsubaylardan bir kısmı itirafçı oldu. FETÖ mensubu olduklarını kabul eden askerler, sivil bir öğretmenden talimat aldıklarını, örgütün faaliyetlerine katıldıklarını, maaşlarının yüzde 20'sini örgüte gönderdiklerini kabul etti. 14 kişi de tutuklandı.

100 EL BOMBASI 20 BİN MERMİ

Darbe girişimine destek için Beykoz'da bulunan 30 SAT komandosuna da görev verildi. Komandolar yanlarına 7 MG3 otomatik silah, 100 el bombası ve 20 bin mermi aldı. Hazırlıklarını yapan askerler helikopterlerle Marmaris'e gittiler. Bakırköy polisi darbeci askerlerin kullandığı 3 minibüsü yeşliköy'de ele geçirdi. 12 SAT komandosu yakalandı, 18'i

aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber