Diyanet: Müslümanlar da yeni yılı kutlamalı ama...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Saim Yeprem, yeni yıl kutlamalarının da Müslümanlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Saim Yeprem ANKA'ya yaptığı açıklamada yeni yılın başlangıcının Müslümanlar için de geçerli olduğunu belirtti. Yeni yıl kutlamalarının Müslümanlar tarafından da yapılması gerektiğini kaydeden Yeprem, ?Ancak kutlamamları Christmas'la karıştırmamak gerekir" dedi.

Kurban Bayramı ve yeni yılın bu yıl birlikte kutlanacağını anımsatan Yeprem, özellikle yeni yıl kutlamalarında İslam'ın yasak kıldığı davranışlara başvurmamak ve Müslümanlığın temel kriterlerine uymak gerektiğini söyledi.

Yeprem, sabah kurban kesen, akşam ise yeni yıl kutlamalarında İslam'ın yasakladığı davranışlarda bulunan kişinin bu davranışlarından sorumlu olduğunu, günahının kendine ait olduğunu ancak bu yanlışın kurban ibadetine zarar vermeyeceğini dile getirdi. Yeprem, ?Ama tabii ki ibadet eden kişinin yanlış davranışlarda bulunmaması daha uygundur. Aksi, zaten insan aklı ile bağdaşmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber