İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/C Statüsünde, 3500 İngilizce ve Bilgisayar Öğreticisi Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretim yılında 3500 kısmi zamanlı İngilizce ve bilgisayar öğreticisi istihdam edecek... Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Karara göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının İngilizce ve bilgisayar öğretmeni ihtiyacının karşılanması amacıyla bir öğretim yılında 10 ayı geçmemek üzere İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak kısmi zamanlı geçici personel çalıştırılabilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretim yılında 3500 kısmi zamanlı İngilizce ve bilgisayar öğreticisi istihdam edecek.

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Karara göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının İngilizce ve bilgisayar öğretmeni ihtiyacının karşılanması amacıyla bir öğretim yılında 10 ayı geçmemek üzere İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak kısmi zamanlı geçici personel çalıştırılabilecek.

Bu kapsamda 2006-2007 öğretim yılında İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak 3500 kişi görevlendirilecek. Bu sayının alanlara göre dağılımı Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenecek.

Bu kapsamda çalıştırılacakların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen genel şartlar ile Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği diğer özel şartları taşımalarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışı lisans eğitimi veren kurumların ilgili bölümlerinden mezun olmaları ve başvuru tarihi itibariyle 1 Ocak 1956 ve daha sonra doğumlu olması gerekecek.

Görevlendirmelerde, İngilizce ve bilgisayar alanında sözleşmeli öğretici olarak görev yapanlara öncelik verilecek.

Bunların haftalık çalışma süresi 1 öğretim gününden az, 4 öğretim gününden fazla olamayacak, her 6 ders saati bir öğretim günü olarak hesaplanacak.

Bu personele bir öğretim günü için ödenecek brüt ücret; 2006-2007 öğretim yılının birinci yarı yılı için 65 YTL, ikinci yarı yıl için ise 68 YTL olacak.

13/12/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararının tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber