Belediye Başkanı'na 29 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da merkeze bağlı Atabey ilçesinin eski Belediye Başkanı İzzet K., nitelikli zimmet ve evrakta sahtecilikten 28 yıl 9 ay hapse mahkum edildi.

Belediyenin muhasebe müdürü Bülent G. ise aynı davada 25 yıl 7 ay hapse çarptırıldı. Belediyenin paralarını zimmetlerine geçirmekle suçlanan başkan ve muhasebecinin bu yolla 1,5 milyon YTL aldıkları açıklandı. Şahıslar hakkında tutuklama emri çıkartılmazken, yurt dışına çıkış yasağı da konulmadı.

Atabey'in 3 dönem belediye başkanlığını yapan DYP'li İzzet K. ve dönemin belediye muhasebe müdürü Bülent G., belediye ve belediyeye ait Atabeton şirketinde nitelikli zimmet ve evrakta sahtecilik ile usulsüz çakıl satışı iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Vakıfbank Isparta Şubesi'nde, Atabey Belediyesi'nin hesabındaki 176 bin 795 Alman Markı'nın 14 Ekim 1999 tarihinde eski başkan İzzet K.'nın talimatı ile çekilerek Egebank Isparta Şubesi'ndeki muhasebeci Bülent Güllaç adına açılan offshore hesabına aktarıldığı belirlendi.

Şahıslara zimmete para geçirmek suçundan 5'er yıl hapis cezası verildi. Muhasebe müdürü Bülent G.'ın 1999, 2000 ve 2001 yıllarında toplam 96 bin 503 YTL'yi Atabeton Şirketi'nden Atabey Belediyesi'ne ödenmiş gibi göstererek, kendi hesabına yatırdığı belirlendi.

Muhasebe müdürü zimmete para geçirmek suçundan bu olaydan dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İzzet K. ve Bülent G.'nin 2000-2001-2002 ve 2003 yıllarında H.İ.D. isimli lastik kaplamacısından temin edildiği belirlenen sahte fatura ve başkaları tarafından anlaşılmayacak şekilde düzenlenen ödeme makbuzları, çek tevdi bordları ile 125 bin 720 YTL'nin tahsil edilerek kendi hesaplarına geçirilmesi suçundan da 9'ar yıl 4'er ay 15'er gün hapis cezasına çarptırılmaları kararlaştırıldı.

Atabey Eski Belediye Başkanı İzzet K. hakkında mahkeme, 2002 ve 2003 yıllarında gayri resmi çakıl alma fişleri düzenlemek ve gayri resmi çakıl satışı yaparak 700 bin YTL'yi zimmetine geçirmesi suçundan dolayı 9 yıl 4 ay 15 gün hapsine karar verdi.

Mahkeme, İzzet K. ve Bülent G. hakkında son olarak Atabey Belediye Başkanlığı'nın Oyak Bank'taki hesabından 104 bin YTL'yi İzzet K.'nin talimatıyla Bülent G.'nin hazine bonosu hesabına aktarması ve birlikte parayı çekerek zimmete para geçirmek suçundan 5'er yıl hapis cezası almalarına karar verdi.

Her 2 şahıs hakkında 2 yıl önce mal varlıkları için alınan tedbir kararının devamı kararlaştırıldı. Mahkeme zimmete geçirilen paranın toplam 1,5 milyon YTL'yi bulduğunu açıkladı. Şahıslar hakkında verilen hapis cezasının Yargıtay'da temyiz edilebileceği belirtildi. Bu nedenle şahıslar hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılmazken, yurt dışına çıkış yasağı konulmasına gerek duyulmadı. Ayrıca davanın açıldığı 2004 yılında her iki kişinin mal varlıklarına konulan tedbir kararının devamına karar verildi.

Atabey Belediye Başkanlığı'nca şahısların zimmetine geçirdikleri bildirilen paranın tahsil edilmesi için yeni bir dava daha açılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber