Bankanın promosyon parasıyla 78 bin YTL'lik cip aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARS'ta, öğretmen maaşlarının yatırılması için anlaştığı bankanın verdiği promosyon parayla, makam aracı olarak 78 bin YTL'ye cip ve 17 kişilik minibüs alan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, ?Minibüsü öğrencilerin taşınması ve kurum işlerinde, cipi de köylere giderken kullanacağız'' dedi.

Ankara Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı iken 15 Eylül'de Kars'a Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Cevdet Aydın, merkez ve köylerde görevli 1276 personelin bir yıl süreyle maaşlarının dağıtımı konusunda bir bankanın Kars şubesiyle anlaşmaya vardı. Öğretmen ve personel maaşlarının dağıtımını bir yıl süreyle verdiği bankadan 340 bin YTL alan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın, son model Nissan marka cipe 78 bin YTL, 17 kişilik Ford Transit minibüse de 55 bin YTL verdi.

Renault Laguna marka makam otomobili bulunmasına karşın cip alan Milli Eğitim Müdürü Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından Kars'a gönderilen tam donanımlı 127 bin Euro'ya mal olan bilgisayarlı TIR'la birlikte bu 2 yeni aracı da düzenlenen bir törenle hizmete soktu.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tören düzenlennen törene Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ile şube müdürleri ve personel katıldı. Törende konuşan Vali Erden, araçların eğitimin kalitesini arttıracağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ise Projeler Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından tahsis edilen TIR'ın içinde 11 bilgisayar, 1 fotokopi makinası, 1 projeksiyon cihazı bulunduğunu ve yaklaşık 20 öğrencinin eğitim görebileceğini bildirdi. Aydın, aracın gönderilme amacının bilgisayar sınıfı bulunmayan okullara giderek öğrencilere bilgisayar eğitimi vermek olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Erden ile Milli Eğitim Müdürü Aydın kurdeleyi kesti ve bilgisiyar aracını gezdi.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, ?Minibüsü öğrencilerin taşınması ve kurum işlerinde, cipi de köylere giderken kullanacağız'' dedi. Aydın, bankanın verdiği 340 bin YTL'den araçların alımının ardından geriye kalan 207 bin YTL'nin nasıl kullanılacağı konusnda henüz bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 12 Aralık 2006 tarihnde yayınlanan 03910 sayılı genelgede, banka promosyonlarının yüzde 70'inin çalışanlara dağıtılacağını açıklamıştı. Bakan Çelik, gönderdiği yazıda, ?Bankalar tarafından sunulan ?promosyon' adı altında aynı ve nakdi ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin herhangi bir hukuki düzenleme bulunmamaktadır. Uygulama birliğinin sağlanabilmesi amacıyla alınan ek mali imkanın yüzde 30'unun okul ve kurumlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında, geri kalan yüzde 70'inin ise çalışan personele dağıtılması hususunda gereğini önemli rica ederim'' demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber