Eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner ve kardeşi sevk edildi
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner ile 6 akademisyen adliyeye sevk edildi.

Muhtemel Demokrat rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a da yüklenen Trump, Clinton'ı büyük şirketlerin ve elitlerin "kuklası" olmakla suçladı ve onun "çürümüş mevcut sistemi aynen koruyacağını" iddia etti.
Ortadoğu'da yaşanan çatışma ve kaos ortamının, Clinton'ın ürünü olduğunu savunan Trump, "Clinton'ın mirasının Amerikan mirası olamayacağını" vurguladı.
Salondaki kalabalığın coşkulu bir şekilde Trump'ı desteklediği görülürken Clinton maskeli ve mahkum kıyafetli, elleri kelepçeli bir kişinin protestosu ilgi odağı oldu.
İlk gün Trump taraftarları ile muhalifleri arasında sözlü atışmaların yaşandığı, ikinci gün Trump'ın delege oylarıyla partinin nihai başkanı olduğu ve üçüncü gün ön seçimlerdeki Cumhuriyetçi rakibi Teksas Senatörü Ted Cruz'un Trump'a destek vermeyeceğini açıkladığı kongrenin son günü, Trump'ın uzun konuşmasıyla sona erdi.
Cumhuriyetçi Parti kongresinin sona ermesinin ardından tüm gözler 25-28 Temmuz 2016 tarihleri arasında Philadelphia kentinde yapılacak Demokrat Parti kongresine çevrildi.
Demokratların nihai başkan adayının belli olacağı kongrenin ardından iki rakip, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için çetin bir yarış içine girecekler. Ülke genelinde yapılan son anketlere göre Clinton, Trump'ın yaklaşık 3 puan önünde gözüküyor.