Eğitim sen, promosyon paralarını istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, bankaların, eğitim personelinin maaşlarını ödeme karşılığında verdiği promosyon paralarının tamamının çalışanlara dağıtılması gerektiğini kaydetti

Dinçer, sendika genel merkezinde konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığınca dün yayınlanan ''banka promosyonu'' genelgesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Dinçer, genelge ile bankaların ödediği promosyonun değerlendirilmesine ilişkin karmaşanın ortadan kaldırılmasının amaçlandığını söyledi.

Genelgeye göre, promosyon ödemelerinin yüzde 70'inin eğitim çalışanlarına verileceği, yüzde 30'unun ise okul ve diğer eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacağını bildiren Dinçer, şunları kaydetti: ''Genelgenin sorunları çözmesi mümkün gözükmemektedir. Genelgede, bugüne kadar bankalarla bu kapsamda yapılan sözleşmelere göre personele, promosyondan pay ayırmayan kurumlar vardır ve genelgede, bu personele geçmişe dönük ödeme yapılıp yapılmayacağı belli değildir. Ayrıca promosyonlarının tamamını harcayan kurumlar personele yüzde 70 ödeme yapacak mıdır?'' Dinçer, Bakanlığın uygulama birliği sağlamak amacıyla yayınladığını iddia ettiği genelgenin, çoğu personel ve kurum için bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi. Genelgenin personel ve sendikalara sorulmadan hazırlandığına dikkati çeken Dinçer, ''Bu promosyonlar, 700 bin kadrolu eğitim çalışanının parasıdır. Bakanlık, nasıl tasarruf kullanıyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber