Kırıkkale Valisi: 246 kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırılmıştır

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Kırıkkale'de 246 kişi görevden uzaklaştırıldı, Kırşehir'de gözaltına 2 kamu görevlisi tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2016 18:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kırıkkale Valisi: 246 kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırılmıştır

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile Valilikte basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz gecesinden itibaren yaşanan olayları herkesin gördüğünü vurgulayan Haktankaçmaz, bu sürecin 17 Aralık'tan buyana devam etiğini belirterek, içerisinde çok farklı kesimlerden insanların bulunduğunu ifade etti.

FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonların 17 Aralık sonrasında başladığına işaret eden Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

"Bu işe bir şekilde bulaşmış olan, destek vermiş olan kişilerle, kamu görevlisi ve sivillerle ilgili çalışmalar yapılmaktaydı. Bundan sonrada çok yoğun bir şekilde devam edecek. İlimizden 15 Temmuz'dan önceki soruşturmalar kapsamında 4 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde başlatılmış olan 12 soruşturma dosyasıyla ilgili çalışmalar zaten yürüyordu. Bir tanesiyle ilgili operasyon 15 Temmuzun hemen öncesine denk geldi. 15 Temmuz'dan sonra İl Emniyet Müdürlüğünden 31, Defterdarlıktan 5, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 199, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 2, Polis Meslek Yüksekokulundan 2, İl Jandarma Komutanlığından 1, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğünden 1, SGK İl Müdürlüğünden 4 ve İl Müftülüğünden 1 olmak üzere, 15 Temmuzdan sonra toplamda 246 kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırılmıştır. İlimizde görev yapan Hakim ve Savcılardan toplam 14'ü hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Bunların 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3'ü aranıyor."

Haktankaçmaz, Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili bir okula el koyduklarını vurgulayarak, "Yine kentteki bu yapıyla alakalı okul, kurs, yurt benzeri 19 eğitim ve öğretim kuruluşunun faaliyetlerini durdurulması kararını birazdan imzalayacağım. Biz bakanlıkların belirledikleri politikalar ve talimatlar çerçevesinde hareket ediyoruz. Öğretmen eşi görevden uzaklaştırılan Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ile ilgili bakanlığın talimatını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kırşehir

Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. FETÖ'ye destek verdiği tespit edilen Kırşehir Sağlık Müdürlüğünde görevli sağlık memuru M.Ç. ile Kırşehir Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli İ.D. hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlü ekipleri, M.Ç. ve İ.D'yi çalıştıkları kurumlarda gözaltına aldı.

Zanlılar, "FETÖ'ye üye olmak ve destek vermek" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zekeriya Karadavut,Serkan Güner

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber