Külliye'yi kurtaran isimsiz kahramanlar

FETÖ'cü cuntanın ihanetini püskürtmekte MİT'e bağlı bir komutan ve ekibinin rolü büyüktü. Ele geçirdikleri füzelerle Ankara içinde dört kola ayrılan ekip, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere çok kritik önemdeki noktaların cuntacıların elinden alınmasını sağladı.

Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Külliye'yi kurtaran isimsiz kahramanlar

Karar Gazetesi/METE YARAR

O menfur gecenin arka planında kalan ayrıntıları ve FETÖ'cü cuntacıların ihanet planını tersine çeviren kahramanları anlatmaya devam ediyoruz. Astsubay Başçavuş Ömer Hasdemir, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için gelen Tuğgeneral Semih Terzi'yi hiç tereddüt etmeden alnından vurmak suretiyle öldürerek darbecilere ilk darbeyi indirmişti. Şimdi anlatacağımız MİT mensubu da ihanet planını darmadağın eden kahramanlardan biri. MİT'te çok önemli bir görevde olduğu için ismini vermeyeceğiz. Belki kim olduğu hiç bilinmeyecek ama adı, Türkiye'yi karanlığa gömülmekten kurtaran isimsiz kahramanlar arasına çoktan yazıldı. Zaten gerçek kahramanlar yaptıklarının bilinmesinden, isimlerinin zikredilmesinden hoşlanmaz.

Bahsettiğim MİT personeli, son dönemde önemli ve özel operasyonları icra eden ekipten. Aslında hikayenin başında öylesine güzel bir ayrıntı var ki, bunu anlatırsam ismi deşifre olabilir. Bu yüzden o olayı anlatamamak beni çok üzüyor. Şu kadarını söylemekle yetineceğim; o gecenin seyrini değiştiren eylemleri yaparken kimseden emir almıyor, tamamen kendi inisiyatifi ile hareket ediyor.

4 KOLDAN ANKARA'YA DAĞILIYORLAR

Gözünüzü bir an için kapatıp o uğursuz gecede yaşananları bir daha düşünün. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ana yerleşkesinde şöyle bir manzara vardı: MİT'in bahçesine helikopterle inmeye kalkışan cuntacı ekip ve o ekibi koruyan başka bir taarruz helikopteri. Taarruz helikopteri, direniş gösteren bütün noktaları üzerindeki döner top ve roketlerle ateş altına alıyor. MİT mensupları bulabildikleri her türlü silahla darbecilere direniyor. Direnişi isimsiz kahraman organize ediyor ve hainlerin saldırısı bu sayede püskürtülüyor. Ama onun yaptıkları MİT'i kurtarmakla kalmıyor. Türkiye'nin hainlerin eline geçmesini önleyecek çok kritik bir adım daha atıyor. Bulabildiği bütün ağır silahları, ekibiyle birlikte cuntacılarla çatışa çatışa ihtiyaç duyulan krıtik noktalara ulaştırıyor. MİT yerleşkesinden 4 kol halinde çıkıyorlar ve destek bekleyen noktalara doğru harekete geçiyorlar. Ekiplerden biri Beştepe Külliyesi'ne yöneliyor.

KÜLLİYE'YE 5 FÜZE İLE MEVZİ

O geceye ilişkin akıllara takılan sorulardan biri şu: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yönelik saldırılar neden kesildi? Başlangıçta iki saldırı düzenleyen uçaklar ilerleyen saatlerde neden geri çekildi? Ankara'yı ateş altına alan, Meclis'i bile bombalayan hainler, Külliye'ye yönelik bombardımanı neden durdurdu? Bu soruların cevabı şimdi anlatacaklarımızda.

Olayların başında Ankara semalarında hava hakimiyeti cuntacıların elindeydi. Onları durdurabilecek herhangi bir silahlı unsur yoktu. Hainleri durdurmanın iki yolu vardı; ya Hava Kuvvetleri'nin darbeye katılmayan uçakları vuracaktı ya da yerden havaya füze atışı ile vurulacaklardı. Bunlar başlangıçta TSK'nın yapamadığı hamlelerdi. İşte kahraman MİT mensubu ve ekibi bu noktada devreye giriyor. Elde ettikleri uçaksavar füzeleriyle Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaşıyorlar. Bir taraftan da Külliye'ye giren cuntacılarla çatışmak için hazırlık yapıyorlar.

Külliye'ye en az 20 kişilik cuntacı ekibin girdiği biliniyor. Darbecilerin uçakları ve helikopterleri Külliye'yi koruyan emniyet birimlerini ateş altına aldığı için içeri girebiliyor. Girer girmez Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı rehin alıp kaçırıyorlar. MİT ekibi, Kasırga'nın kaçırılmasından sonra Külliye'ye ulaşıyor. Emniyet birimleriyle beraber önce içeride kalan cuntacıları etkisiz hale getiriyorlar.

Külliye'nin içinde çatışma sürerken yanlarında getirdikleri 5 adet omuzdan atılan uçaksavar füzesi ile mevzi alıyorlar. Cuntacılar Külliye'yi ellerinde tutamayacaklarını anlayınca bombardımana devam etmek üzere tekrar uçak gönderiyorlar. Darbecilerin uçaklarını bu kez MİT ekibinin omuzlarındaki füzeler karşılıyor. O görüntüleri dikkatli izleyenler uçakların flare attıklarını göreceklerdir. (Füzeyi yanıltmak için egzosttan çıkarılan ateş topu) Çünkü füzeler kendilerine kilitlenmiş durumdaydı. Ekip 3 füze ateşliyor. Bir tanesi F-16'nın çok yakınında patlıyor ve kuyruk tarafında hasar oluşturuyor. O andan itibaren bir daha külliyeye yaklaşamıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin cuntacıların eline geçmesi böylece engelleniyor.

İKİNCİ EKİP AKINCILAR ÜSSÜ'NE

MİT ekibinin hamlesi, Külliye'yi cuntanın elinden kurtarmakla sınırlı değil. Ağır silah desteği bekleyen iki noktaya daha destek için harekete geçiyorlar: İstikamet bu kez, darbecilerin ana karargahı olan Akıncılar Hava Üssü ve Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı. Ekiplerden biri, Akıncılar Hava Üssü'nün çevresine omuzdan atılan füzelerle mevzileniyor.(Cuntacıların dinlemeye takılan telsiz konuşmalarında bu mevzilenmeden bahsedilmektedir). Bu kritik hamleyle, cuntacıların en azından helikopter hareketliliği baskı altına alınıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAVA KORUMASI

İsimsiz kahramanlar, Ankara'da krıtik önemdeki 4 kurumun darbecilerin elinden kurtarılmasında çok önemli bir rol üstleniyor. MİT, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Akıncılar Üssü ve Özel Kuvvetler Komutanlığı...

MİT yerleşkesinden çıkıp 4 kola ayrıldıktan sonra destek bekleyen diğer noktalara nasıl ulaştıkları, darbecilerin tuttuğu yollardan nasıl geçtikleri başlı başına bir kahramanlık hikayesi... Ara sokaklardan gidiyorlar, zaman zaman çatışıyorlar, kullandıkları arazi araçlarıyla tarlalardan, bahçelerden geçiyorlar ama hedeflerine ulaşıyorlar. Bu hamleleriyle darbecilerin planlarının ters yüz edilmesinde önemli bir rol oynuyorlar. Ama onların yaptıkları bunlarla sınırlı değil. İşin bir de İstanbul boyutu var ki, belki de o uğursuz gecenin en önemli kırılma noktalarından...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da hava emniyetinin sağlanmasına da onlar katkıda bulunuyor. Ankara'da çatışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı Atatürk Havalimanı'na iniyor.

Erdoğan'ın Kısıklı'daki evine gitmesi için bölgenin hava emniyetinin sağlanması gerekiyor. Bu sağlanmadğı sürece İstanbul'da kimsenin emniyette olamayacağı biliniyor. O kritik saatlerde TSK, cuntacıların hava hakimiyetini kıracak hamleler yapmaya başlamıştı. Bunların neler olduğunu başka bir yazımızda ayrıntıları ile anlatacağız. Şimdi konumuz, MİT ekibinin ne yaptığı. Ankara'da cuntacıların hain planlarını bozan kahraman MİT yöneticisi ve onun kahraman ekibi, İstanbul'a da el uzatıyor. Onların ne yapıp edip İstanbul'a ulaştırdığı füzeler, bölgenin hava emniyeti için değişik noktalara mevzileniyor. Kısıklı'nın emniyetinin sağlanmasında o füzeler de çok önemli bir rol oynuyor.

ÖZEL KUVVETLER KARARGAHI'NA AĞIR SİLAH DESTEĞİ

Diğer ekip darbecilerin bastığı Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ulaşıyor. Bu sırada Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, ekibiyle birlikte cuntacıları püskürtmeye çalışıyor ancak ellerinde ağır silahlar yok. İşte MİT ekibi o anlarda yetişiyor. Onların getirdiği silahlarla özel kuvvetler cuntacılardan temizleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber